У Луцьку юні козаки визначали найкращого бійця в області

23 Вересня 2016, 09:37
2223 Джерело: volynpost.com

Перший Чемпіонат Волинської області з козацького двобою відбувся в Луцьку.

Після офіційної появи на Волині цього історичного для українців бойового мистецтва, козацький двобій набув «нового дихання» та почав активно розвиватися, - повідомляє ВолиньPost з посиланням на організаторів змагань. 

Лише за півроку у Луцьку відбувся міжнародний турнір «PRIDE-2016» та перший в історії Волині чемпіонат області з цього виду спорту.

У турнірі взяли участь спортсмени вікових категорій від 10 до 18 років – представники спортивних організацій та клубів «Прайд», «Воїн», «Герць», «Магістр», «Гарда», «Інсайт», ДЮСШ №2 та осередку козацького двобою у м. Ковелі.

Двобої на рингу виявилися дуже напруженими, динамічними, видовищними та безкомпромісними. Серед спортсменів, які зійшлися помірятися силами на цьому чемпіонаті, були як новачки, так і досвідчені бійці – переможці змагань із різних видів спорту: рукопашного бою, універсального бою, ММА, кікбоксингу і т.д.

В командному заліку третє місце посів ВОСК «Магістр», друге виборов ВРКБМ «Прайд», а першу сходинку п'єдесталу обійняв СК «Воїн».

Довідка 

Козацький двобій як вид спорту зареєстрований та розвивається на теренах України вже давно. У Волинській області функціонує кілька спортивних організацій, які культивують це бойове мистецтво, в той же час відокремлений підрозділ (представництво) Всеукраїнської федерації козацького двобою у Луцьку зареєстрували тільки на початку 2016 року.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром