Микола Романюк їздив у Київ домовлятися про газ

04 Вересня 2015, 09:58
2181

На засідання  міжвідомчої робочої розглядали питання потреби підключення підприємств теплоенергетики до газу та подачі тепла.

Міський голова Микола Романюк перебував з робочою поїздкою у місті Києві. Він взяв участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості за спожиту електроенергію та природний газ, на якій головував віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, також були представники енергоринку, міністерства фінансів, міністерства економічного розвитку та торгівлі й інші, повідомляє сайт Луцької міської ради.

На засіданні, що відбувалося вчора, 3 вересня,  розглядали низку питань щодо енергозабезпечення України в опалювальний період. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та міський голова Микола Романюк порушили питання потреби підключення підприємств теплоенергетики до газу та подачі тепла.

Міський голова зазначив, що ситуація складана – майже вся Україна, там де є борги, відключена від газу, зокрема і Луцьк.

Микола Романюк розповів, що загальний борг ДКП «Луцьктепло» перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 36 мільйонів гривень. Поточна заборгованість населення – 27,5 мільйони гривень, 20 мільйонів гривень борг 2012 року.

За словами міського голови, Геннадій Зубко дав доручення оперативно підготувати відповідний проект документа Кабінету Міністрів України, у якому врахувати питання фіксації і реструктуризації боргів, списання штрафних санкцій, пені, а також підключення до газопостачання тих, хто не має поточних боргів.

«Підприємство «Луцьктепло» заплатило НАК «Нафтогаз України» у цьому році 129 мільйонів гривень за газ з урахуванням пільг та субсидій. Зокрема з початку 2015 року ми спожили газу на 111 мільйонів гривень, тобто проведений розрахунок і частини боргу минулих років. У нас поточної заборгованості підприємства немає, є борг населення, але у цьому напрямку ведеться робота», – пояснив Микола Романюк.

Зі слів міського голови, є розуміння і підтримка віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка.

«Він дав жорсткі вказівки. Будемо надіятися, що ситуація у найближчий час вирішиться. Зараз ведеться підготовка до опалювального сезону, тривають ремонти мереж, здійснюються профілактичні роботи на котельнях», – зауважив Микола Романюк.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром