Звідки на луцькому вокзалі російські вагони?

19 Вересня 2016, 15:45
2011 Джерело: ВолиньPost

11 вересня в Луцьку навпроти залізничного вокзалу громадяни звернули увагу на вантажний потяг із російським маркуванням, завантажений вугіллям.

Зокрема, на коліях стояли товарні вагони із написами “Дальневосточная грузовая компания”, – повідомляє ВолиньPost.


На запит в Регіональній філії "Львівської залізниці" повідомили, що власниками зазначених вагонів є АО "ТЛС" та ООО "Рейл 1520", вагони належать Російській Федерації.

На запитання, якими нормативно-правовими документами регулюються такі відносини, пояснили, що Україна є учасником Угоди про міжнародне залізничне вантажне сполучення, яка діє з 01.12.1951 року. Крім цього, Україна як учасник Ради із залізничного транспорту держав-учасниць СНД керується Правилами експлуатації, пономерного обліку та розрахунків за використання вантажних вагонів власності інших держав. В цьому випадку ПАТ "Укрзалізниця" є транзитним перевізником і керується вказаною Угодою та Правилами.

Зазначені вагони завантажені на станції Стойленська Російських залізниць гематитом (залізорудним концентратом), прямують у Польщу через станцію Ізов. Вагони надійшли через прикордонний перехід станції Тополі, регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця".


 

Коментарі
19 Вересня 2016, 21:17
На дорозі Ковель-Львів щодня день і ніч ідуть російські ешолони.<br/>А ви хохли сосіть конхфетку Рошен.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром