Письменника Івана Корсака двічі висунуто на здобуття Національної премії

18 Вересня 2016, 15:13
1620

Журналіста, письменника та почесного громадянина Луцька і Каменя-Каширського Івана Корсака, який нещодавно відсвяткував ювілей, двічі висунуто на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка.  
 
Як пише «Громадське. Волинь», кандидатуру видатного літератора запропонувала Волинська організація Національної спілки письменників. Про це розповіла голова Волинської організації НСПУ Ольга Ляснюк.
 
«Ми висунули Івана Корсака на цю премію за три книги. А саме: «Борозна у чужому полі», «Запізніле кохання Миклухо-Маклая» та «Вибух у пустелі»… Іван Феодосійович безперечно заслуговує на цю відзнаку. Крім того, у нього ще й така знакова подія у цьому році. 15 вересня йому виповнюється сімдесят років. На засідання правління нашої організації ми одностайно вирішили, що Іван Корсак вартий того, аби бути відзначеним такою премію», – прокоментувала Ольга Ляснюк.

Окрім того на урочистостях з нагоди святкування ювілею Івана Корсака про висунення його кандидатури на отримання престижної літературної премії розповіла голова Волинської крайової організації ВУТ «Просвіта» Людмила Стрільчук.

«Ми щиро віримо, що Іван Феодосійович стане лауреатом та сподіваємося, що ця премія йому дістанеться», – зазначила очільниця Волинської «Просвіти».

У доробку Івана Корсака такі твори, як: «Тіні і полиски», «Покруч», «Оксамит нездавнених літ», «Гетьманич Орлик» , «Імена твої, Україно», «Таємниця святого Арсенія», «Тиха правда Модеста Левицького», «Капелан Армії УНР», «Отаман Чайка», «Діти Яфета», «Корона Юрія», «KARŪNOS DEIMANTO PASLAPTIS» \ «Секрети королівського діаманта», «Завойовник Європи», «Немиричів Ключ», «На межі», «Мисливці за маревом», «Борозна у чужому полі», «Перстень Ганни Барвінок», «Вибух у пустелі», «Запізніле кохання Миклухо-Маклая».


 

Коментарі
19 Вересня 2016, 12:58
отак і буде ходити двічі висунутим і не засунутим
19 Вересня 2016, 13:46
Боже,чого ви його піарите? Чи ж, ми лучани, його не знаємо.Він геть не цікава особистість нам.Хто і куди його висунув всевітньо відомий кому?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром