У Луцьку будуватимуть новий храм

03 Вересня 2015, 13:32
2140

На перетині вулиць Рівненської і Електроапаратної хочуть звести церкву.

Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк поінформував членів виконавчого комітету про те, що до міської ради звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з проханням виділити земельну ділянку для будівництва храму та храмових споруд релігійній громаді Святого благовірного князя Ярослава Мудрого в межах вулиць Рівненської та Електроапаратної, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Нині на цій території знаходяться зелені насадження, які є захисною зоною між житловими кварталами та промисловими підприємствами, та пам’ятник “Слава праці”.

Леонід Герасимюк зауважив, що виникла потреба розроблення детального плану території в межах вулиць Рівненської та Електроапаратної, вивчення доцільності та можливості будівництва храму та храмових споруд на цій території.

Після розроблення проекту детального плану території, він, відповідно до чинного законодавства, буде представлений на обговорення громадськості та розгляд виконавчого комітету міської ради.

Члени виконавчого комітету вирішили надати дозвіл на розробку плану детального планування території в межах вулиць Рівненської та Електроапаратної.

Також було надано дозвіл церкві Христа Спасителя провести благоустрій прилеглої території та влаштування місць для паркування легкових автомобілів на вулиці Вороніхіна, 14-А.
 

Коментарі
03 Вересня 2015, 18:35
Необхідно закінчити будівництво всіх культових споруд на території міста, а вже потім по необхідності відводити землю під нові культові споруди. На мою думку зелени зони в місті треба зберегти, а не нищити. Попередня радянська влада говоримо, що була погана, але вона озеленьовала місто а не нищила зелені насадження.
04 Вересня 2015, 01:30
Це вже не смішно! Перетворюють віру на засіб лдя вілжим міських земель. Скільки по місту фундаментів!!! Побоялися б Бога, на цьому бізнес робити!!!
06 Вересня 2015, 02:10
бля они заебали с этими церквами и храмами ... что они все горели в АДУ все попы и все эти священники !!!!!!!! понатыкали их по Луцку как говна на траве после зимы ....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром