Перешкоджання роботі журналіста у облраді: провадження закрили

13 Вересня 2016, 16:10
1725

Поліція закрила кримінальне провадження щодо інциденту, коли репортер ВАРу Василина Боруцька не могла потрапити в сесійну залу обласної ради, у зв’язку з відсутністю  ознак кримінального порушення.

Нагадаємо, це сталося 14 липня. Вхід у залу перегородили чоловіки, які виявилися учасниками формування «Варта порядку», пише ВАР.

Поліція в межах розслідування допитала керівника прес-служби облради Оксану Лукашук. Вона повідомила, що допомогла Василині пройти в залу.

«Допитані свідки Шевчук В.А., Зиза В.Є., Яцина Б.П., Мороз І.В. повідомили, що 14.07.2016 близько 10 год. прийшли до сесійної зали Волинської обласної ради, так як у порядку денному перебувало питання розгляду громадських ініціатив щодо виділення коштів із бюджету на 2016-2020 р.р., а вони мали намір створити спортивний майданчик під відкритим небом», – йдеться в листі поліцейських.

Допитані громадяни сказали поліції, коли вони почали заходити в зал почав грати Гімн України, тож вони зупинилися. Також чоловіки розповіли, що не чули вигуків Василини та не бачили посвідчення, яка те їм показувала.

Тож у поліції вирішили провадження закрити. Мовляв, дії людей, які стояли на вході, можна кваліфікувати як перешкоджання роботі журналістів, але інцидент тривав не більше 2 хвилин, тому за малозначимість їхні дії не становили небезпеки роботі Василини.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром