У міськраді планують «надавити на сумління» власників розвалюх

12 Вересня 2016, 13:25
1819

Депутати хочуть запросити власників будівель, що знаходяться у неналежному стані, і зобов’язати привести до ладу захаращені території.

Депутати і чиновники міської ради вкотре підняли питання ветхого фонду у понеділок, 12 вересня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Голова комісії депутат Андрій Козюра зазначив, якщо знести приватні будівлі, які знаходяться у неналежному стані, міськрада не має права, то необхідно зобов’язати власників привести територію до належного стану і обгородити парканом.

Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зазначила, що одному із об’єктів видавали приписи щодо облагородження території, втім це не принесло позитивного результату.

«Ми видавали припис, але краще б цього не робили. Вони обрізали дерева, покосили траву і прибрали сміття, але будівля лишилася у жахливому стані. Будинок тепер «відкритий» і приваблює безхатченків, проте жити там – небезпечно», – розповіла Юлія Сиротинська.

Якщо власників і зобов’яжуть привести до належного стану об’єкти, а вони не погодяться – їм загрожує хіба штраф.

Начальник юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков запропонував створити комісію, яка огляне захаращені об’єкти. До неї могли б увійти представники усіх структур, які можуть оцінити стан будівлі – пожежники, санстанція, поліція та профільні управління. В такому разі висновки комісії у майбутньому можуть стати підставою для звернення до суду щодо знесення об’єктів.

Втім, члени комісії поставили під сумнів результат від створення комісії, яка матиме незрозуміло який статус і поки вирішили запросити на наступне засідання власників «розвалюх» і обговорити питання очно.

Коментарі
12 Вересня 2016, 17:58
Было бы целесообразнее выселить жильцов из таких домов ...предоставив им жильё....которое бы их устраивало У людей нет средств на восстановление ветхих домов ...пора бы это знать
12 Вересня 2016, 18:32
Підпалити і хай горить,якщо не хочуть довести до порядку.Що за країна? Ніхто ні за що не відповідає.Ми маємо жити в свинарнику
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром