Луцьк, 2 червня: ДТП, статисти та «гості зі столиці»

02 Червня 2015, 23:54
2061

Яким видався вівторок, 2 червня, та чим жив сьогодні Луцьк – коротко про головне.

День у ЗМІ почався з представлення музичної відеокомпозиції луцького гурту «ФЛАЙZZZА» на пісню «Танці». «ФЛАЙZZZА» користується популярністю у наших мешканців. Відео зняли під час фестивалю Art Territory, який тривав у Луцьку 23-24 травня.

Пізніше місцеві ЗМІ повідомили подробиці жахливої аварії на проспекті Соборності, в якій загинув 17-річний випускник. За даними прес-служби ДАІ області, хлопця, який ішов по проїжджій частині, збив легковик і зник з місця пригоди. На проїжджій частині залишився номерний знак горе-водія, за яким правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Працівники ДАІ виявили причетне до ДТП авто. Його покинули і приховали у Луцьку в районі Північного ринку. Завдяки залишеним номерним знакам правоохоронці з’ясували, що машина зареєстрована у місті Кременець Тернопільської області, однак була перепродана іншому власнику у місто Дубно. Тривають пошуки. 

Волинські статисти проінформували, що на легені кожного лучанина припало понад 50 кілограмів шкідливих речовин за минулий рік. Протягом 2014 року від стаціонарних та пересувних джерел забруднення в атмосферу Луцька потрапило 12,1 тисячі тонн шкідливих речовин, що на 0,3 % менше, ніж у 2013 року. На кожного жителя в середньому припало по 55,8 кілограма шкідливих речовин проти 56 кілограмів позаторік.

Зокрема, місто Луцьк було успішно презентовано на І Всеукраїнському туристичному фестивалі «У гості до українців», що проходив у Києві в Ботанічному саду імені Фоміна.

Комунальники відзвітували, що ремонтують дахи будинків в місті.

Також стало відомо, що в центрі Луцька планують збудувати 11-поверховий ТЦ на вулиці Кривий Вал, 37. Будівля буде розташована у комплексі із прилеглим готелем «Залєскі».

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, який, до слова, посів перше місце у «рейтингу» здобутків краю серед губернаторів України, нарікає, що Луцьк – лідер серед боржників за спожиту енергію.

А обласні міліціянти виявили групу квартирних злодіїв, які «працювали» у Луцьку. Наразі йде процес опрацювання матеріалів.

Окрім цього, правоохоронці не в захваті від того, що місцеві депутати минулої сесії ЛМР звернутися до Президента України з вимогою законодавчого врегулювання обігу зброї.

«Легалізація вогнепальної зброї вплине на кількість вбивств і вогнепальних поранень у місті», - коментує думку міліціонерів начальник управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадій Єпіфанович.

Наостанок, до Луцька прибули «гості зі столиці» - куратор з Адміністрації Президента Віктор Ткаченко, який раніше працював в АП часів Януковича – куратором Тернопільської та Рівненської областей.

Район.Луцьк бажає читачам вдалого закінчення дня та приємного вечора.

Оглядав місцеві інтернет-ЗМІ Андрій Герасимчук

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром