Гірна: мешканці протестують проти знесення гаражів

02 Вересня 2016, 12:03
2016

Жителі вулиць Рогової та Гірної хочуть, аби їх гаражі не демонтовували, і готові платити за оренду території.

Про це йшлося на пленарному засіданні сесії міської ради у середу, 31 серпня.

Депутат Сергій Савчук розповів про вимоги людей у своєму запиті.  Він зазначив, що мешканці просять узаконити гаражі, оскільки бояться, що їх можуть знести без попередження.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів,  що спілкувався з мешканцями та пояснював, що знесуть гаражі тільки після попереднього погодження. Проте зараз демонтовувати незаконні об’єкти ніхто не буде. А також нагадав, що у Луцьку залишилося ще більше двох тисяч гаражів, і якщо піти на поступки зараз, то закриється вся програма демонтажу.

«Там 90 гаражів, кожна квартира має гараж. Всі вони стоять незаконно і проблему важко вирішити.  Але створити гаражний кооператив посеред двору нереально. Якщо ставимо питання не чіпати ті гаражі, то чи не закриється програма демонтажу, бо їх лишилося більше двох тисяч», – розповів Тарас Яковлев.

Натомість місцеві стверджують, що готові платити за оренду землі, а коли з’являться пропозиції щодо будівництва, то звільнять територію.

«Ці гаражі стоять вже 40 років. Якщо там буде якесь будівництво, то можна знести. Ми згідні платити орендну плату і просимо тимчасово надати в оренду до періоду, поки земля не знадобиться до будь-якого будівництва», –  розповів місцевий мешканець Микола Назарчук.

Міський голова Микола Романюк запевнив, що гаражі не знесуть доти, поки не знайдуть спільного рішення.

Про інші проблеми вулиці Гірної читайте ТУТ.

Коментарі
02 Вересня 2016, 16:29
думаю компромісом від влади було те, що вона пів століття терпіла ці гаражі. тепер хай би люди віддали їх без бою
29 Вересня 2016, 21:05
В нас "компетентні" люди пишуть і коментують все підряд. На встановлення гаражів був усний дозвіл командира військової частини, яка побудувала будинок своїми силами в 1972 році. Військове містечко від початку було закритого типу, з пропускною системою. Авто купували через військову частину, бо людей возили на службу щодня, в одну сторону відстань 40 км. Керівництво заохочувало купувати машини і ставити гаражі, командир був цар і бог. В КЕЧі документи з цього приводу були.А міськрада "нічого не знає" і бреше - незаконно встановлені. А всякі сторонні підбріхувачі ще й підбріхують.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром