Центр: подробиці про майбутній бандерівський сквер

31 Серпня 2015, 11:14
2387

На перетині вулиць Винниченка та Бандери планують облаштувати рекреаційну зону відпочинку.

Проект «Бандера Square» посів друге місце у конкурсі громадських ініціатив і отримає 50 тисяч гривень на реалізацію.

Весь проект із створення такої зони потребує значно більше затрат, ніж  передбачав конкурс. Проте за бюджетні кошти хочуть купити лише елементи для оздоблення площі. Це будуть місця для сидіння нестандартної форми. Такі сидіння організатори називають не просто лавками, а багатофункціональними урбаністичними скульптурами. Прототипом незвичної форми стала інсталяція у місті Ванкувері під назвою "Urban Reef".

З формою і кольором остаточно ще не визначилися, але в будь-якому разі буде можливість сидіти як із боку газону, так із боку пішохідної доріжки. За дві такі скульптури потрібно заплатити якраз 50 тисяч гривень. Гроші на облаштування всієї зони шукатимуть уже не в міському бюджеті.

«Ініціатива стосувалася лише елементів, які будуть оздоблювати сквер, а саме -  придбання нестандартних лавок. Тому їхнє придбання – це частина проекту, а все інше – ініціатива громади, яка не виставлялася на фінансування. Є деякі екологічні нюанси, які повинні бути враховані при переміщенні, можливо, лавок на задній план, щоб уникнути забруднюючих речовин від проходження автотранспорту. Ми над тим ще будемо працювати», - зазначає координатор проекту Ольга Люфт.

Те, що отримають кошти з міського бюджету, представники ініціативи вважають справедливим. Адже робитимуть свою справу на благо всього Луцька, а не окремого двору чи під’їзду.


 

Коментарі
01 Вересня 2015, 01:36
Цім урбаністичністичним скульптурам разом ідеєю більше підходить назва БУРАТІНО-sguare.Образ деревяної лавки на фоні прямокутньо-цегляної архітектури новоствореної архітектури створить цікавий бандерівський колорит.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром