Лучанам показали, яким буде оновлений центральний парк

31 Серпня 2016, 11:33
2322 Джерело: lutskrada.gov.ua

Заступник міського голови Юрій Моклиця розповів, яким ми побачимо центральний міський парк в найближчому майбутньому.

Про це інформують на сайті міськради.

Юрій Моклиця розповів, що концепцію почали розробляти на початку року і на цьому етапі підготовчі документи виконані на 90%.

«Ми працюємо відкрито — до обговорення залучалася громадськість, інформація була доступною для всіх», - сказав Юрій Моклиця.

Парк займає територію 75 га, а отже для доцільного використання його поділять на сектори, кожен з яких виконуватиме свої функції. Прикладом для розробки зони відпочинку стало польське місто Жешув. Парк має залишитись таким як є, але вдосконалитись. Акцент буде на зелених насадженнях, дерева, які важливо зберегти — збережуть. Те, що парк знаходиться на болотистій місцевості, створює певні проблеми, але канали можна прочистити та розширити, що стане «фішкою», яка вирізнятиме парк з-поміж інших.

Юрій Моклиця вважає, що повинна бути створена адміністрація парку, щоб кожен з секторів був закріплений за кимось.

Основною зоною стане ландшафтна (зона для прогулянок), що займатиме близько 60% території, вона включатиме в себе ряд секторів: зона культурно-масових заходів; атракціони; мистецька зона, що матиме дві функції — постійно діючі експозиції та місця для тимчасових заходів — пленерів, презентацій; ристалище — місце для представлення середньовічної лицарської культури, де можна буде проводити тематичні фестивалі.

Значну частину займатиме також спортивна зона, де буде комплекс майданчиків для найпоширеніших видів спорту — футбол, баскетбол, гандбол, волейбол, майданчик для екстрим-велосипедистів тощо. Юрій Моклиця зазначив, що згідно опитувань, іподром у сучасному вигляді нецікавий для лучан, отже його територію можна використати більш доцільно.

Функціонуватиме також дитяча зона, яка буде більш вдосконалена. У планах є також обладнати повноцінний пляж, є попит і на так звану «зону пікніків».

Від представників благодійного проекту «Меценати для солдата» надійшла пропозиція створити патріотично-виховний майданчик на території парку.

Сцену біля центрального входу в парк розберуть, адже реставруватимуть та запускатимуть ротонду.

Що ж стосується транспортних засобів - облаштують три парковки, а в парк машини в'їжджати не будуть, за винятком транспортних засобів комунальних служб та підприємців, які надаватимуть там певні послуги.

Юрій Моклиця повідомив, що оголошено конкурс для художників, дизайнерів, щоб всі світильники, лавки, смітники тощо були в одному стилі.

В ході обговорення присутні активно долучалися з власними пропозиціями та зауваженнями.

Початок реалізації проекту планують на 2018-2019 роки.

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром