Центральний пляж: хто має знищувати небезпечні водорості

30 Серпня 2016, 18:19
2688 Джерело: www.photoclub.com.ua

Річка Стир  біля пляжу в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки заросла небезпечними для життя відпочивальників водоростями.

Про це Район.Луцьк розповіли рятувальники центрального пляжу.

За їх словами, водорості мають здатність обкручувати ноги і людина може запанікувати, коли відчує як до неї щось торкається. Результат такого відпочинку може бути дуже сумним, про що не раз повідомлялося раніше. 

Нагадаємо, що один з бандерштатівців, молодий хлопець, потонув через те, що заплутався у водяному зіллі

Ми вирішили з’ясувати, хто повинен стежити за станом річки та прибирати водорості. Рятувальники порадили звернутися у Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Район.Луцьк зателефонував і поцікавився, чи є у службі водолази, які здійснюють чищення річок. Нам відповіли, що це не входить у їхню компетенцію і направили у Волинське обласне управління водних ресурсів.

Там нам розповіли, що пляж перебуває у власності міської ради, і порадили туди звернутись.

Начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів, що за таке чищення річок ніхто не відповідає. Зараз у пріоритеті очищення берегів річки Стир від дерев, які лежать та захаращують місцевість. Проте він порадив звернутись у Департамент житлово-комунального господарства. Звідти нас знову відправили у міську раду.

Цього разу Район.Луцьк написав інформаційний запит до мерії. У відповіді повідомили, що відповідальність за очищення річки лежить на товаристві «Річковий порт Луцьк». Хоча дозвіл на видалення зелених насаджень дали 15 червня, роботи не здійснювали, оскільки не було відповідної техніки.

Засновник ТЗОВ «Річковий порт Луцьк» Олег Кербалай розповів, що очищення річки від водоростей та дерев, які захаращують річку, здійснюватимуть через місяць. Він стверджує, що таким видом діяльності ніхто не займається в Луцьку, адже є проблеми з технічним оснащенням. Але вже у жовтні дно річки Стир планують поглибити, очистити від водоростей та забрати звалені дерева.



 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментарі
01 Вересня 2016, 12:56
Ми навіть пляшки і дещо засохле позбираємо в кущах біля Стиру тільки дайте нам будувати житлові бараки на Ковельській. О Боже допоможи нам!!!!! Я церкву построю в парку.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром