Стир знову стане судноплавним

30 Серпня 2016, 14:38
4230

Через  місяць планують розпочати очисні роботи на річці Стир у районі міста.

Про це Район.Луцьк розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Біля водойми виявили 322 дерева, які захаращують річку. Це аварійні сухостої, нахилені та пошкоджені.

«Ми хочемо очистити відрізок річки від моста, що на Данила Галицького, і аж до об’їзної на Рованці. ТОВ «Річковий порт Луцьк» хоче відновлювати судноплавство по річці Стир, тому вони згідні допомогти. Працівники планують поглибити й дно річки, забрати ці дерева та водорості», - стверджує Анатолій Гламазда.

У «Річковий порт Луцьк» стверджують, що роботу почнуть найближчим часом. Зараз триває налаштування необхідної техніки.

Засновник ТзОВ «Річковий порт Луцьк» Олег Кербалай розповідає, що зараз в Україні не випускають ані деталей, ані відповідних пристроїв для очищення річок. Тому частину техніки привезли з Польщі, тут її відреставрували.

«Для мілкосидячих буксирів, які призначені для наших річок, не випускають ані двигунів, ані самих проектів. Така галузь в нас занепала», - каже Олег Кербалай.

Очисні роботи планували розпочати раніше, але ще не вся техніка готова до експлуатації.

«Думаю, що розпочнемо в жовтні і вже тоді буде результат. В Центральному парку є дерева завалені, я їх дістану. Туди не може жодна техніка доїхати, але дістанеться мій буксир. Дерева зріжуть, звалять у воду, сплавом притягнуть на порт і виймуть на пристані на берег»,  - стверджує засновник «Річковий порт Луцьк».

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
01 Вересня 2016, 12:37
Підуть пароплави до чорного моря і далі в океан а весною в кущах поки не виросло зілля почнуть будувати космодром на місці парку, усе для вас барани стараємося. За два роки треба усе закінчити, продати і втікти
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром