Військові капелани провели перші збори організації

30 Серпня 2016, 11:36
1792

Новостворена громадська організація «Військові капелани Волині» вперше провела урочисті збори учасників.

Про це пише Волинський інформаційний портал.

Перша зустріч відбулася у понеділок, 29 серпня, у стінах Волинської православної богословської академії.

Розпочали військові капелани із освячення прапора своєї організації у стінах собору Святої Трійці.

Після відслуженого молебню до священнослужителів звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зауважив, що частина капеланів вже сьогодні перебуває на лінії розмежування – у зоні АТО, дехто уже побував на служінні на Сході, частина – збирається тільки туди їхати. А структура, яка від сьогодні офіційно має місце серед інших, об’єднує їх усіх.

Також митрополит наголосив на тому, що завдання священнослужителів, які відправляться на війну – духовно підтримати і військових, і мирних жителів, які знаходяться на цій території, допомогти пораненим,  дітям і вдовам чи жінкам військових.

«Духовна опіка передусім передбачає молитву за збереження здоров’я і життя наших військових, за їхній бадьорий дух, за Україну», - сказав митрополит Михаїл.

Опісля в актовому залі Волинської православної богословської академії розпочали урочисті збори ГО «Військові капелани Волині». Зокрема, голова організації отець Михайло Бучак розповів про те, звідки взялася ідея створити ГО.

«Усі, хто пройшов терени Сходу, розуміють, наскільки потрібна взаємопідтримка у наш час. То ж ми, священики, організувалися, аби внести свою лепту у нашу перемогу», - сказав отець Михайло.

Обговоривши статут спілки, на засіданні митрополит Михаїл та голова організації отець Михайло Бучак вручили посвідчення військових капеланів. До слова, деякі з них також удостоїлися медалей від митрополита УПЦ КП Філарета.

























 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39