Центральний парк перетворився на ліс, – Тарас Рабан

30 Серпня 2016, 10:30
2492 Джерело: iloveukraine.com.ua

Колишній керівник історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» вважає, що у центральному луцькому парку потрібно вирізати половину дерев, адже він перетворився на ліс.

Про це екс-директор заповідника, а нині – голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Тарас Рабан розповів в інтерв’ю Волинь24.

Архітектор переконаний, що у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки потрібно «переробити все».

«Парк наразі займає дуже велику територію і міського бюджету на нього не вистачить. Давати тут рекомендації не в моїй компетенції, але думаю, що там потрібно вирізати половину дерев», - зазначив екс-директор заповідника «Старий Луцьк». 

«Я народився в той час, коли цей парк лише закладався. Так, він частково був й за Польщі, але здебільшого закладався у Радянському Союзі. Коли я ходив у садочок, нас виводили гуляти туди. Так, місцями там була трава по пояс, але були й великі галявини, люди мали, де засмагати, дерева були значно менші. Сьогодні ж цей парк перетворився на ліс і я не признаю його в такому вигляді», - додав чоловік. 

З його слів, парк повинен проглядатись і не бути гущавиною з кропивою. 

«На сьогодні він не виконує своєї функції. Так, є чудова центральна алея, дитяче містечко, зоопарк, але це, на жаль, локальні місця, а він повинен бути весь облагороджений. Можливо варто туди затягнути підприємців», - зауважив Тарас Рабан.

Коментарі
30 Серпня 2016, 14:53
ну так вирізати половину дерев очистити ласі шматочки землі щоб чиновники які вже не знають куди діти гроші мали куди їх вкласти в "очередний" магазин з якоюсь фігньою...
30 Серпня 2016, 17:55
Шайка К іК з Ковельської беріть коси, сокири і вперед чистити парк. Будівельники срані.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром