Свято музики продовжується: у Луцьку відбувся другий джазовий день

28 Серпня 2016, 16:57
2103

У Луцькому замку продовжилося неймовірне свято музики – другий день міжнародного фестивалю «Art Jazz Cooperation 2016». День закриття фесту виявився багатим на знані у світі джазу обличчя та музичні емоції.

Першими виступили «Резус блюз» із Луцька. Їм вдалося поділитися з публікою позитивом та задати настрій на весь вечір – пише Таблоїд Волині.  

Наступними були «Fusion Friends». Ще один луцький гурт продовжив тішити слухачів якісним джазом та приємним вокалом.

Вокалістка гурту Владислава Приймачук після виступу поділилася своїми враженнями:

«Перед виступом було сильне хвилювання, бо це був перший джазовий фестиваль у моєму житті. У нас помінявся склад гурту: прийшов новий гітарист, ми дуже багато репетирували і в своєму жанрі показали все на що ми здатні.

Організація, звук – усе було на найвищому рівні! Атмосфера в замку – ніби ти приходиш до друга на паті і знаєш цих людей уже сто років. Публіка нас дуже потішила, особливо дітки, які відривалися під сценою та підіймали настрій».

А вечір ставав усе гарячішим: на сцену вийшли «The Cuban Latin Jazz» (Польща-Куба-Україна). Учасники гурту не просто неймовірно грали, а й тепло спілкувалися з публікою не лише українською, а й польською мовами. Мовний бар’єр просто зник, а латиноамериканські ритми заполонили увесь замок.  Відвідувачі фесту не могли так просто відпустити запальний джазовий колектив і «The Cuban Latin Jazz» зіграли на біс. До слова, серед учасників гурту − два лауреати музичної премії «Греммі».

Кубинець із польським корінням Ролан Гжегож розповів «Таблоїду Волині», що 20 років жив на Кубі, після чого переїхав у Польщу та навчався гри на контрабасі. В Україні виступає вперше.

«Дивовижна атмосфера в замку! Нам зробили екскурсію Луцьком і ми у захваті від усміхнених людей та сонячної погоди. Від сьогоднішнього вечора ми отримали все, чого хотіли. Я впевнений, що публіка отримала задоволення разом із нами від кубинської музики та сальси. Надіюся, це наш не останній виступ на цьому чудовому фестивалі», – зізнався Ролан Гжегож.

Останніми на сцену вийшли «Son De Cuba» (Польща, Куба, Німеччина, Україна) у складі із зіркою світового масштабу Jacqueline Castellanos. Кожна пісня приносила неймовірне задоволення, тому чимало людей просто віддалися моменту і почали танцювати під сценою. Харизматичність вокалістки гурту, запальна музика зробили виступ цього джазового колективу по-справжньому незабутнім.

А завершився вечір джемом: музиканти зіграли імпровізацію для вдячної луцької публіки. Кому ж музики виявилося замало, змогли насолодитися вогняним шоу. Відвідувачі фесту не лише отримали нові емоції та джазові враження від фесту, а й долучилися до благодійності – всі зібрані кошти підуть на лікування відомого волинського музиканта Сергія Ленартовича

Фото Роман ДОМБРОВСЬКИЙ










1









1










































































 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром