Без медалей, але гідно: як лучани у Ріо виступали

28 Серпня 2016, 12:06
2031 Джерело: uazmi.org

Волинські спортсмени не привезли жодної нагороди з Олімпійських ігор, які відбувалися у Ріо-де- Жанейро з 5 по 21 серпня. Тим не менше наші земляки показали високий рівень підготовки.

Лучанка Марія Повх вийшла до фіналу й опинилася на четвертій позиції у перегонах на байдарці-четвірці на відстані 500 метрів. Веслувальниця найбільше наблизилася до олімпійського п’єдесталу. Команда українок «недотягнула» всього 0,3 секунди. До речі, Марія Повх на літо 2015 року — старший солдат служби за контрактом Збройних сил України.

Важкоатлетка Юлія Паратова стала восьмою серед найсильніших жінок світу, піднявши вагу 179 кілограмів. Під час змагання спортсменка декілька разів знижувала заявлену вагу, втрачаючи шанси на нагороду. Між ривками Юлі стало погано, і вона знепритомніла.

У десятку найкращих спортсменок планети з маунтенбайку (гірський велосипед) потрапила лучанка Яна Беломоїна. Вона фінішувала дев’ятою в гонці крос-кантрі на олімпійській трасі в Ріо-де- Жанейро. Спортсменка подолала дистанцію 29,7 кілометра за 1:33,28, поступившись олімпійській чемпіонці Дженні Ріссведс трьома хвилинами.

Боксерка з Ковеля Тетяна Коб поступилася олімпійській чемпіонці ігор у Лондоні британці Ніколь Адамс. Хоча після перемоги над болгаркою Станимірою Петровою в 1/8 фіналу Олімпійських ігор у Ріо-де- Жанейро ковельчанка виглядала досить впевненою та «зарядженою». Суперниці обережно розпочали двобій і провели його досить активно. Проте судді одноголосно присудили перемогу англійській боксерці.

Спортсменка Надія Боровська, яка народилася у селі Згорани Любомльського району, у змаганнях зі спортивної ходьби на 20 км серед українок подолала дистанцію за 1:33:01. Серед 74 учасників Надія посіла 19-те місце. Це вже була третя Олімпіада у її кар’єрі.

Валентина Мирончук із села Зарудчі, що на Любешівщині, теж брала участь у змаганнях зі спортивної ходьби на відстань 20 кілометрів і прийшла 46-ю.

Волинянин Іван Банзерук опинився на 38-й позиції у змаганнях зі спортивної ходьби. Іван вийшов на старт, сподіваючись побити власний рекорд за 3 години 44 хвилини 49 секунд. Але подолав дистанцію 50 кілометрів лише за 4 години 11 хвилин та 49 секунд. Утім це далеко не останнє місце у турнірній таблиці. Адже всього змагалося у спортивній ходьбі на олімпіаді 80 спортсменів з різних країн.

Ірина Клименець з Маневиччини пройшла лише відбір та зайняла 28-му позицію у змаганнях з метання молота. 

Спортсменка Оксана Гергель з Іванич змагалася у вільній боротьбі у ваговій категорії до 58 кілограмів. Оксана поступилася в 1/8 фіналу колишній білоруській борчині, яка представляла Азербайджан, Юлії Раткевич з рахунком 5:7. Потім Раткевич не змогла пробитися до фіналу, через що Гергель втратила нагоду поборотися хоча б за бронзу.

Ковельчанка Юлія Ткач теж не зуміла пробитися до чвертьфіналу олімпійського турніру з вільної боротьби в категорії до 63 кілограмів. Волинянці протистояла китаянка Руї Ху і за результатами поєдинку вона святкувала перемогу.

Підготувала Наталка ПОЛІЩУК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
28 Серпня 2016, 15:20
позор
28 Серпня 2016, 17:40
гидно виступила тильки повх а остальни просто позор особливо л атлетики
29 Серпня 2016, 12:30
так харлан виграла дві медалі! влна ж волинська спортсменка як і паратова!!! стидно цього не знати!!! ужас!!!
29 Серпня 2016, 12:32
і взагалі, всі медалісти - волинські спортсмени!!! це ж тріумф!!!
29 Серпня 2016, 12:34
а тепер серйозно! спочатку вивчіть біографії олімпійців, а тоді подавайте інформацію! паратова така волинська спортсменка,як я НІГЕРІЄЦЬ!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром