У Луцьку влада та громадські організації підписали меморандум про співпрацю

28 Серпня 2015, 11:08
1428

Представники громадських організацій та влади об’єднуються задля вирішення проблем, пов’язаних із наслідками АТО на сході.

На документі свої підписи поставили голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик та представники громадських організацій, зокрема «Спілка ветеранів-добровольців», «Волинська спілка ветеранів АТО», «Члени родин загиблих в АТО «Надія», «Спілка воїнів АТО», «Волинська спілка учасників АТО», повідомляє Волинський інформаційний портал.

У меморандумі ідеться про обов’язки, які мають виконувати дві сторони. Влада зобов’язується сприяти створенню сприятливого правового та фінансового середовища для громадських організацій, залучити представників ГО до роботи у складі консультативно-дорадчих органів при владних структурах, розглядати ініціативи про внесення змін до чинних законодавчих актів та інші.

Громадські організації підписанням меморандуму своєю чергою зобов’язуються здійснювати діяльність, спрямовану на збереження миру в суспільстві, активно працювати з молоддю, займатися її національно-патріотичним вихованням, відвідувати консультації облдержадміністрації та Луцької міської ради з громадськістю тощо.

«Попри різне ставлення до влади і її представників, головне наше завдання – єдність в питаннях забезпечення соціальної підтримки нашим військовослужбовцям, турбота про тих, хто воює на фронті. Звичайно, ми сьогодні намагаємося зробити все, щоб армія була інша – готова, забезпечена. Але ми також повинні подумати про молодих людей, які лише готуються до захисту. Я хотів би, щоб ми об’єднали наші зусилля у спільних програмах. Один у полі не воїн. Усі разом ми зможемо вирішити набагато більше питань», – підкреслив Володимир Гунчик.

Перед підписанням меморандуму присутні в залі обговорювали можливі напрямки співпраці. Пропонували відновити пільговий проїзд для сімей учасників АТО, фінансуючи це за рахунок місцевих бюджетів.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром