У школах не вистачає вчителів інформатики, фізкультури та Захисту Вітчизни

26 Серпня 2016, 16:24
2261 Джерело: novostipmr.com

Працівники освітньої галузі розповіли, що минулий навчальний рік був продуктивним, а до наступного навчальні заклади вже готові.  

Звітували про це у п’ятницю, 26 серпня, під час серпневої конференції педагогічних працівників навчальних закладів міста «Підсумки роботи освітньої галузі за 2015-2016 та основні завдання на 2016-2017 навчальний рік».

Розповіли про виконану роботу та подякували один одному за співпрацю Луцький міський голова Микола Романюк, начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук,голова міського комітету профспілок працівників освіти і науки Галина Василенко, заступник міського голови Андрій Киця, начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк, голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій, а також педагоги луцьких шкіл.

Олег Гребенюк зазначив, що навчальні заклади готові до нового навчального року. У дошкільних навчальних закладах збільшилась кількість груп, з’явився ще один ДНЗ. Крім цього, в Луцьку побільшало груп з інклюзивним навчанням.

Щодо шкіл, то минулий рік був досить продуктивним. Учні здобули 92 золоті медалі та 43 срібних. Цього навчального року школярі 12 шкіл матимуть змогу працювати у нових комп’ютерних класах. Проте зараз наявні кадрові проблеми. Навчальним закладам не вистачає вчителів інформатики, фізичної культури та Захисту Вітчизни.

Крім того, повідомили, що у дітей шкільного віку все частіше виявляють проблеми з опорно-руховим апаратом, зором, шлунково-кишковим трактом.

Загалом у дошкільні навчальні заклади цього року піде близько 10 тисяч 900 дітей, першокласниками стануть близько 3 тисяч дітей.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром