Учням шкіл спростили навчальну програму

26 Серпня 2016, 15:22
2260 Джерело: profspilka.kiev.ua

Цього року починають діяти нововведення, які полегшать процес навчання школярів 1-4 класів.

Про це говорили у п’ятницю, 26 серпня, під час серпневої конференції педагогічних працівників навчальних закладів міста «Підсумки роботи освітньої галузі за 2015-2016 та основні завдання на 2016-2017 навчальний рік».

Найбільш суттєвою зміною є те, що результати оцінювання дітей початкових класів будуть конфіденційними. Ця інформація є доступною для дитини та батьків, але в жодному разі не повинна озвучуватись на батьківських зборах.

Крім того, тепер з таблицею множення школярів 1-2 класів ознайомлюватимуть, а не змушуватимуть вчити напам’ять. Замість твору-міркування, опису та розповіді запровадили вивчення жанру есе.

Також до змін, які викликали бурхливу реакцію, належать письмо простим олівцем та відсутність червоних ручок у вчителів. Вчителі запевняють, що дитині легше спочатку писати олівцем, бо вона з дитинства звикла малювати. Потім педагог індивідуально кожній дитині каже, коли можна починати писати ручкою. Щодо червоного заряду, то рекомендовано не користуватись червоною ручкою лише в 1 класі під час адаптаційного періоду, потім червоний колір можна використовувати під час роботи з учнівськими зошитами.

На конференції закцентували увагу обсягу домашніх завдань. Учнів перевантажувати неприпустимо, тому реферати у початковій школі діти вже не писатимуть.

Новаторством є зменшення використання зошитів з друкованою основою для того, щоб не перевантажувати дітей додатковими завданнями.

Коментарі
28 Серпня 2016, 15:53
Для мене повний брєд
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром