Громадськість вимагає публічної та прозорої діяльності комунальних підприємств

25 Серпня 2016, 18:21
2458 Джерело: vechirniykiev.com.ua

Громадські діячі, депутати та комунальники сіли за «круглий стіл», щоб обговорити порядок інформування про діяльність комунальних підприємств.

Обговорення проекту положення «Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств» відбулося у четвер, 25 серпня.

Круглий стіл влаштували з метою внесення правок у проект для підготовки повноцінного проекту рішення.

Громадська активістка Марія Доманська стверджує, що інформація про комунальні заклади та підприємства має бути доступною для жителів нашого міста.

Район.Луцьк вже писав про дослідження відкритості комунальних підприємств.

З’ясувалось, що під час дослідження не всі запити дійшли до пунктів призначення. Крім цього, деяка інформація у міській раді виявилась застарілою, оскільки окремі заклади та підприємства все-таки мають сайти з необхідною інформацією. У міській раді цього не вказали.

Марія Доманська зазначає, що різні комунальні заклади та підприємства мають різний рівень публічності. Тому проект спрямований на рівність публічної інформації.

Депутати Павло Данильчук, Ігор Поліщук, Богдан Богонос та колишній міський голова Богдан Шиба підтримали громадську ініціативу. В цілому, вони сказали, що такий проект є корисним, а втілення його в життя не є проблемою.

«Наш сайт міської ради є досить незручним. Наприклад в міських радах США на сайті можна прочитати будь-яку інформацію про усі комунальні заклади. Було би доречно, якби у нас кожне підприємство мало свою сторінку на сайті міської ради. Це набагато полегшить роботу як громадських активістів, так і депутатів», – запропонував депутат Богдан Богонос.

Представник комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» розповів, що проблем з викладенням інформації на сайт немає, але є проблеми з кадровим забезпеченням. Невеликі комунальні заклади не можуть мати власних програмістів, тому наповненням сайту займаються люди, які не є у цьому компетентними.

Марія Доманська запевнила, що всі пропозиції та правки будуть внесені до проекту. Згодом цей проект подадуть до міської ради, як громадську ініціативу. Наразі, проект потребує доопрацювання.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39