«Це все неправда!», - інженер «Луцькводоканалу» про сморід та дохлу рибу

25 Серпня 2016, 16:29
2819

У «Луцькводоканалі» заявляють, що вони не причетні до ситуації з масовим вмиранням риби у Стиру, а також стверджують, що сморід у місті не від очисних у Липлянах.

Нагадаємо, 24 серпня жителі села Маяки повідомили Район.Луцьк, що по річці Стир від Луцька вже кілька днів пливе мертва риба.

Люди припускають: екологічна катастрофа може бути пов'язана зі шкідливими викидами, які потрапляють у воду від очисних споруд водоканалу, що знаходяться у селі Липляни.

Головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк категорично заперечує причетність свого підприємства до такої ситуації.

«Ми не маємо до цього ніякого відношення», – заявив він.

Тим часом читачі Район.Луцьк у коментарях пишуть:

«Смердіти почало в Липлянах і на околицях зразу ж після капітального ремонту очисних і всі це добре знають, особливо у водоканалі, бо ж було затрачено нібито чимало коштів. Машини, які чистять приватні каналізації зливають без очистки прямо у «карту» над дорогою, а не на очистку.

А з «картів» вивозять машинами прямо на поля місцевому фермерові, хоча пан Корчук (ред. – директор КП «Луцькводоканал») наобіцяв жителям не вивозити на поля ту «отруту» від якої сморід в радіусі на кілька кілометрів».

Журналіст видання спробував розпитати Сергія Строка, що ж це за ситуація з ремонтом споруд, а також  чи поступали від місцевих мешканців якісь скарги, на що чиновник відповів:

«Я казав, кажу і буду казати, що це все неправда».

Втім ще один місцевий житель Анатолій Дорошенко переконаний, що влада міста щось таки приховує:

«На моє глибоке переконання, причина смороду – вивезені на поля попід містом фекалії з очисних споруд. Вітерець подув і весь букет ароматів або на Вишкові, або в центрі міста чи в навколишніх селах!»

Небайдужі громадяни вже давно б'ють тривогу, пишуть петиції, влаштовують акції під ворітьми очисних споруд на Вишкові, а влада в особі Тараса Яковлева відповідає, що все «ОК», що порушень немає! Дивно, коли вважають нормальним вивезення 6 камазів фекалій за 40 хвилин (рахувала журналіст Віталіна Сахнік) і розвантаження їх просто неба під самим містом. Неважко порахувати скільки їх вивозять за зміну!», – написав Анатолій та виклав фото вантажівки.

Тим часом у Державній екологічній інспекції розповіли, що санстанція взяла усі необхідні проби і вже наступного тижня буде відомо, чому у Стиру вмирає риба.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
25 Серпня 2016, 22:55
В центральній частині міста смердить кожен день.
25 Серпня 2016, 23:11
Підтримую !!! Питання дуже актуальне смердить гівном по усьому центру Луцька, у привокзальному районі та інших, ще пару років тому такого небуло, а цього інженера треба разом з Корчуком викупати на спорудах їхньому гівні - тоді вони повірять...
26 Серпня 2016, 01:48
Гнати...
26 Серпня 2016, 10:44
Живу в центрі і кожен день у вечері та в ночі нестерпним сморід, неможливо відкрити вікна.<br/>Доки терпіти це неподобство!
26 Серпня 2016, 16:25
Цієї ночі смерділо страшенно!!!
26 Серпня 2016, 16:28
Цієї ночі смерділо страшенно!! Щось треба робити!!! Вночі закриті усі вікна! газова камера!!!!
26 Серпня 2016, 21:12
а я живу на Вишкові і ніякого смороду не чую!!!!!!!
26 Серпня 2016, 21:16
Вчора були із санстанції і журналісти все побачили своїми очима, а сьгодні 26,08,2016року всеодно вивозязять КаМАЗИ на поле.Запах,дихати немає чим не тільки жителям,а й всім довкола,Реакції ніякої ні з сторони влади,а особливо керівників з водоканалу. Їм немає часу читати петиції, а опубліковують тільки збитки водоканалу,а за прибутки, що попали їм в у власну кишеню від модернізації очисних без сплати податків,вони мовчать.
27 Серпня 2016, 00:37
а Липлянці як будувалися не бачили, що зводять своє житло біля очисних споруд, а не цукеркової фабрики!!!???? а смердить не через очисні однозначно!!!!
29 Серпня 2016, 18:19
нешановний ,тебе точно треба засунути в очиснвський іл який вивезли на поле орендарю, законому чи ні, Колєсніку Михайлу, який на слідуючий рік посадить картоплю і &quot;сплавить&quot; її в інтернат або в інше місце,бо сам він її не їсть.Він краще&quot; води&quot; попє. А на довкілля йому наплювати. В СЕЛІ В ОСНОВНОМУ ПРОЖИВАЮТЬ І БУДУЮТЬСЯ КОРІННІ ЖИТЕЛІ І МИ ДЯКУЄМО ТИМ НЕБАЙДУЖИМ ЗАБУДОВНИКАМ.ЯКІ ПІДТРИМУЮТЬ І ВИСВІТЛЮЮТЬ КАТАССТРОФІЧНИЙ СТАН ЛУЦЬКИХ ОЧИСНИХ СПОРУД .ЯКІ ПРИВОДЯТЬ МІСЦЕВІСТЬ БІЛЯ МІСТА В ЕКОЛОГІЧНЕ ЛИХО....
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром