Коперника: після дощу провалився асфальт

25 Серпня 2016, 10:26
2333

На вулиці Коперника на проїжджій частині – величезна яма. За словами місцевого мешканця це результат відсутності дренажної системи.

Нагадаємо, що у понеділок, 22 серпня, у Луцьку пройшла злива, яка наробила чимало лиха в місті. Надзвичайна ситуація виникла і в одному з будинків на Коперника, але як виявилося згодом, що причина комунальної біди не лише в надмірних опадах, а й несправній каналізації.

За словами власника будівлі Юрія два тижні тому перед його помешканням провалився асфальт, про що він повідомив відповідні комунальні служби.

«Хлопці приїхали, подивилися на ту яму, розкопали і виявилося, що там каналізаційна труба, яка під’єднує кілька будинків вже прогнила. Вони наклали на неї резиновий хомут, який, на мій погляд, однозначно був відразу неефективний», – розповів Юрій.

Згодом яму засипали щебенем, а «дорожники» її заасфальтували. Проте минуло лише три дні й історія повторилася.

«Хомут почав пропускати воду, яка знову вимила землю поряд із каналізаційним колодязем і на дорозі провалився асфальт. Яма мала глибину 3-4 метра. Приїхали вкотре «дорожники», привезли асфальт і вже хотіли закривати дирку. Але я кажу: «Що ж ви робите? Якщо не відремонтувати ту трубу, то землю буде далі вимивати». Мене ніхто не послухав і півкузова асфальту пішло у ту яму», – каже лучанин.

Через два дні сталося так, як і пророкував Юрій – асфальт просів, землі в черговий раз вимило.

«Лише після цього вирішили міняти стару трубу. Я крани, трубу, переходніки все купив. Варто цього разу віддати належне робітникам водоканалу: вони самовіддано працювали з восьмої ранку до третьої години ночі, аж поки не скінчили роботу», – розповів Юрій.   

Комунальники засипали яму щебенем і порадили поки не асфальтувати, а зачекати, щоб пройшло кілька дощів, аби все вляглося.

«От злива і показала, як все вляглося. Почався дощ, а на нашій вулиці немає ніяких «ліньовок», відповідно вся вода хлинула в цю відкриту яму, колодязь переповнився і у мене в підвальному приміщенні із унітазу під високим тиском почала бити дощова вода», - розповів чоловік.

В результаті чоловік та його колеги протягом трьох годин боролися із наслідками стихії.

Наразі яму на вулиці Коперника знову засипали щебенем. Мешканці навколишніх будинків сподіваються, що цього разу система витримає чергову зливу.  





Яму знову засипали
Яму знову засипали

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром