Як лучани урочисто святкували День Незалежності України

24 Серпня 2016, 19:02
2266

У центрі міста тисячі лучан, перші особи міста і області взяли участь в урочистостях, які влаштували з нагоди 25-ї річниці незалежності країни.

Як і заведено, розпочалося святкове дійство з виконання гімну та покладання вінків до стели Героїв Небесної Сотні – пише Таблоїд Волині.

Перше привітальне слово традиційно взяв голова ОДА Володимир Гунчик. Свою промову він почав словами Ліни Костенко:

«А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни», – продекламував очільник ОДА.

У майже півгодинній промові Володимир Гунчик згадував історію України, хизувався здобутками Волині, дякував свідомим українцям та зичив усім благ та миру.


 

Голова ОДА також вручив нагороди та відзнаки від Президента України й від Волинської обласної адміністрації.
 
Орден «За заслуги» І ступеня отримав очільник Луцька Микола Романюк, в якого, до речі, сьогодні ще й День народження. Міський голова в свою чергу подякував усім лучанам та вищому керівництву за «оцінку своєї скромної праці».

Орден «За заслуги» ІІ ступеня отримав Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, а орден «За заслуги» ІІІ ступеня вручили голові Голобської об’єднаної територіальної громади Сергію Гарбаруку.

Орден княгині Ольги ІІІ ступеня дістався директору ТзОВ «Володимир-Волинський хлібозавод» Наталії Поліщук.

Чимало працівників сьогодні отримали звання «заслужених». Так  «Заслуженим працівником культури України» став оператор ТВО філії НТКУ «Волинська регіональна дирекція» Валерій Фетісов.

Редактор «Волинської правди» Віктор Вербич та редактор відділу національного відродження Валентина Хмельовська поповнили ряди «Заслужених журналістів».

«Заслуженим лікарем України» став головний лікар Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Гнетньов, «Заслуженим працівником соціальної сфери»а – директора Олицького психоневрологічного інтернату Петро Ткачук, а «Заслуженим вчителем України» – вчителька української мови та літератури Горохівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Людмила Мудрак.

Майстер народного мистецтва Володимир Кусик отримав звання «Заслуженого майстра народної творчості».

Подяку від Прем’єр-міністра України отримав завідувач кафедри фізичного виховання ЛНТУ, депутат міськради Сергій Савчук.

Ювілейну медаль «25 років незалежності» вручили станичній Луцької міської організації братства ОУН-УПА Марії Ткачук, художньому керівнику академічного камерного оркестру «Кантабіле» Товію Рівцю та заслуженому журналісту України  Валерію Мельнику.

Замість голови Волинської обласної ради до лучан звернувся його перший заступник Олександр Пирожик.

«Завжди про волинян будуть говорити, що незалежність без Волині була б неможливою», – запевняв чиновник. Він також вручив подяки та нагороди від голови облради.


 

Поки на сцені роздавали нагороди та виступали з вітальними промовами, під гучні автомобільні сигнали до Будинку Культури прибули браві автомайданівці. Представники «Автомайдану України» розповіли, що прибули з Рожищ та планують зустрітися тут із колегами з «Автомайдану Волині» й рушити автоколоною по місту та околицях.

З нагоди Дня Незалежності України у Луцьку на Театральному майдані відбулись святкові урочистості. В яких взяли участь перші особи міста й області.

Як і заведено, розпочалося святкове дійство з виконання гімну та покладання вінків до стели Героїв Небесної Сотні.

1












































1

 

Фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром