Олександр Кралюк більше не політик і не лучанин

24 Серпня 2016, 15:40
4743

Власник мережі «Морячок-Таксі», який раніше балотувався у луцькі мери, розповів, чому тепер не прагне у політику і для чого переїхав до Києва.

Олександр Кралюк нині мешкає у столиці та займається громадською діяльністю. Каже, що в політику не прагне – пише «Волинь24».

 «Коли я пішов з посади керівника КП «Автопарксервіс», мене більше нічого не тримало у Луцьку. В 2010 році я приїхав на запрошення мера, а до того не жив у Луцьку з 1989 року. Тобто зараз я лише повернувся назад до Києва», - запевняє чоловік.

 

ДЕРЖАВА ПЕРЕШКОДЖАЄ ДІЯЛЬНОСТІ ВОЛОНТЕРІВ

Чоловік розповів, що вже рік очолює громадську організацію «Всеукраїнський союз учасників АТО», яка допомагає військовослужбовцям-ветеранам війни на сході отримати житло. Зокрема, громадська організація співпрацює з інвесторами, які готові будувати нове житло і частину квартир віддавати учасникам АТО.

«Ми показали, що проблему з житлом для атошників можна вирішити без залучення державних коштів, адже будувати за державні гроші неефективно», - наголошує ветеран АТО.

З його слів, громадська організація наштовхується на велику кількість перепон у своїй роботі. Зокрема, у Міністерстві оборони нібито запевняють, що волонтери не зможуть реалізувати проект, завдяки якому сотні учасників АТО отримають житло.

«Нам заявляють, що не можливо реалізувати проект, завдяки якому сотні учасників АТО отримають житло в одному місці, бо це тоді буде готовий протестний електорат. Ви розумієте суть маразму? Ми ж знаємо, що це можливо і такі проекти реалізувати значно простіше, бо інвестори охочіше йдуть на комплексні проекти», - підкреслює Олександр Кралюк.

Громадський діяч каже, що таким чином за сім років житлом можна забезпечити усіх військових-ветеранів АТО, а це – 40 тисяч людей за офіційними даними. Тим часом в Міністерстві оборони начебто можуть за рік виділити житло лише одному відсотку військовослужбовців, які пройшли війну на сході.

 

БАГАТО ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ПРАЦЮЮТЬ НА ЧИЇСЬ ІНТЕРЕСИ

Олександр Кралюк переконаний, що робота організацій, які займаються вирішенням проблем учасників АТО, несистематизована, вони мовляв працюють на чиїсь інтереси і не є виключенням в цьому питанні Волинська область.

Очільник «Всеукраїнського союзу учасників АТО» каже, що наразі готується до інвестування кількох проектів й на Волині.

«Я думаю, що до наступних виборів мені буде чим похвалитись, похвалитись тим, що навіть не живучи тут, я привіз інвесторів до Луцька», - наголосив Кралюк.

Водночас він пояснив, чому переїхав з Луцька до Києва.

«Коли я пішов з посади керівника КП «Автопарксервіс», мене більше нічого не тримало у Луцьку. В 2010 році я приїхав на запрошення мера, а до того не жив у Луцьку з 1989 року. Тобто зараз я лише повернувся назад до Києва», - запевняє чоловік.

 

ЗРОЗУМІВ, ЩО ПОЛІТИКА - ЦЕ НЕ ЙОГО СПРАВА

«Я очолював в Луцьку осередок «Громадянської позиції», але позбавився партійності, ставши військовослужбовцем. Пройшовши через фронт я зрозумів, що це не моє. Мене не цікавить політика, мене цікавить реалізація власних знань і умінь. В мене достатній рівень знань і досвіду, щоб очолити місто. Також я можу сказати «ні» будь-кому, знаю проблеми і пороки міста зсередини», - наголошує чоловік та додає, що свого часу став кандидатом у луцькі мери не задля політичних ігор.

Також він розповів, що досі є власником служби «Морячок-Таксі» і не планує її продавати, мовляв – це той бізнес, який можна лише закрити або розвивати.

«Служба таксі – це ж не апаратура, приміщення, а клієнти постійні, а їх нема, бо в Україні ще немає сталого попиту на такі послуги. А бізнес, якщо він правильно поставлений, не потребує особистої присутності керівника. Я на «Морячок-Таксі» не був з минулого року», - резюмує Олександр Кралюк.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39