Як патрульні рятували прив’язаного до дерева собаку від жорстокої смерті

24 Серпня 2016, 09:10
1910 Джерело: lutskpolice

Собаку, якого патрульні поліцейські випадково знайшли біля траси під Луцьком, полікували і віддали у руки новим господарям.

Луцькі патрульні випадково почули тихе скигління біля траси. Коли пішли на звук, у траві побачили худого та побитого собаку –  йдеться у сюжеті НТН.

«Побачив, що собака перебуває у дуже жахливому стані, тому що повідок на шиї був сильно затягнутий…Видно було, що пес неодноразово намагався звільнитися. В якийсь час від тих зусиль воно просто перетерло шкіру і відкрилась рана», – розповідає інспектор патрульної поліції Луцька Сергій Бадалян.

Бійцівський собака спершу навіть намагався захищатися від полісменів. Та у бідолашного ледь вистачало сил гавкати. Тож псу дали смачненьке і коли він підпустив до себе, напоїли з рук.

Після чого чотирилапий погодився їхати з патрульними.

«Підвели до автомобіля. Думали спершу посадити її у багажник, але собака не захотіла. Коли відкрили передні двері, вона спокійно заскочила до авто. Тобто було зрозуміло, що собака мала досвід їзди в автомобілях», – зазначає Сергій Бадалян.

Знайду привезли до собачого притулку. Там визначили, що це дівчинка –  стаффордширський тер'єр із незвичайним як для бійцівського пса характером. Собаці приблизно два роки.

«Собачка надзвичайно ніжна. Я більш схиляюсь до думки, що її викинули саме через це. Тому що таку тварину, можливо, хотіли взяти на бої. Може бути, що цей ланцюг був для того, щоб загострити її почуття, щоб вона стала агресивною», – припускає директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Собаку оглянули ветеринари. Рани обробили, лише на шиї довелося накласти більше двох десятків швів.

«Через два тижні зняли шви і в принципі у собачки уже все позаживало»,  – зазначив ветеринар Сергій Вознюк.

Якщо господарів собаки знайдуть, їм загрожуватиме кримінальна відповідальність за жорстокість.

Та поки ніжному стаффу вже знайшли нових хазяїв. Там її назвали на честь директора притулку Даною.

Нагадаємо, 10 липня патрульні помітили обабіч дороги собаку, яка мала рани на шиї, тому зупинились, щоб оглянути її, погодували та напоїли водою.

 

Коментарі
24 Серпня 2016, 15:10
молодці патрульні дай вам боже здоровя
25 Серпня 2016, 18:50
Молодці!!! Ви ЛЮДИ і дай вам Боже здоровья, нехай ваша доброта буде взірцем для інших та вернеця вам сторицею!! В вас велике чуйне серце, дякую , що є такі як ви!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром