Активісти розповіли, якими мають бути громадські слухання у місті

23 Серпня 2016, 10:25
1980 Джерело: voladm.gov.ua

У Луцьку обговорили проект нового формату громадських слухань.

Зустріч громадських активістів та представників влади відбулась у понеділок, 22 серпня, пише Волинське агентство розслідувань.

Модератором заходу стала регіональний координатор Всеукраїнської ініціативи «Активна громада» Орися Харитонюк. Вона зазначила, що громадські слухання можуть стати ефективним джерелом влади в місті. Однак, на думку активістки, кількість голосів, необхідних для скликання слухань в Луцьку є завищеною.

Секретар Луцькради Юлія Вусенко не погодилась з активісткою і зазначила, що 500 людей – це лише 0,02 % від загальної чисельності містян.

У проекті нового формату слухань, ініційованому активістами, їх хочуть розділити на декілька рівнів: загальноміські (для організації потрібно зібрати 200 голосів), міжрайонні (100 голосів), районні (75 голосів) та локальні (50 голосів). Орися Харитонюк зазначила, що в Україні така тенденція є зовсім різною. Зокрема, для організації громадських слухань у Черкасах потрібно близько 200 голосів, а у Львові цей показник не регулюється.

Громадський активіст Михайло Шелеп зауважив, що громадські обговорення і слухання – це зовсім різні речі. Для того, щоб організувати останні, потрібно долучити до справи чиновників та депутатів. За його словами, саме громадські слухання, а не обговорення у Луцьку проводили лише двічі або тричі.

Активіст висловив свої зауваги до проекту. Зокрема, він запропонував деталізувати поняття «територіальна громада», і додати туди людей, які тимчасово проживають у Луцьку. Михайло Шелеп переконаний, що 14 днів для збору підписів – мало. Він пропонує збільшити термін хоча б до 30 днів.

«Виходить, якщо за 14 днів не встигли – вся ініціатива «накрилась», – резюмував активіст.  

Окрім того, він закликав представників влади взяти усі видатки «на себе». За його словами, влада повинна забезпечувати права громадян, надавати приміщення та кошти для організації слухань.

 

Коментарі
24 Серпня 2016, 07:12
Активіст, це не продажний як Шелеп! Всі під кимось! Шелеп, під Бондарем, завдяки Нальковичу, вони і існують!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром