«Поліське літо з фольклором»: фоторепортаж з відкриття фесту

22 Серпня 2016, 18:25
3125

Від неділі, 21 серпня, у Луцьку триває Міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором».

Свято організовують вже вчотирнадцяте задля обміну досвідом та знайомства з культурами народів світу, пише «Таблоїд Волині».

У рамках дійства до Луцька приїхало понад 700 учасників з Грузії, Ізраїлю, Кіпру, Кореї, Тайваню, Польщі, Білорусі та різних регіонів України. Фестиваль триватиме до 25 серпня.

Розпочалось міжнародне дійство зі святкового богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Після нього учасники фестивалю та глядачі святковою ходою вирушили до Замку Любарта, де й відбулось урочисте відкриття. Дорогою гості з різних країн демонстрували власний фольклор: народні танці та співи.

Прикметно, що лучани залюбки вітали учасників з інших країн, фотографували та знімали відео. Багато людей приєднувались до урочистої ходи фестивальників та вирушали до замку.

З вітальним словом до гостей та учасників дійства звернувся директор фестивалю Юрій Войнаровський, заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Тарасюк, міський голова Микола Романюк та директор науково-методичного центру культури Волині Любов Рожнова.

Після офіційної частини розпочались виступи колективів.

















































1






































 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром