Лучанка пікетує міськраду за ставок своєї молодості

26 Серпня 2015, 18:23
1976

Пенсіонерка Людмила Філіпович має намір подавати позиватися до міського голови, бо вважає, що поряд з її обійстям біля Сапалаївки має бути ставок.

Пані Філіпович мешкає на вулиці Струтинської,11 і вже кілька років доводить, що має бути ставок неподалік її місця проживання. Жінка страйкувала з десятої години. Каже, що до неї ніхто не підходив.

«У мене всі запитують, чого я тут стою і хто мені платить? Але мені не звикати, я вже двадцять літ воюю з міською, обласною та Верховною Радою. Завтра також буду стояти. Післязавтра планую взяти внука з собою. В нас була водойма біля Сапалаївки. Коли розчищали річку, то зсунули дамбу, розгорнули землю і таким чином підготували майданчик під будівництво територією 5-10 соток, це по-перше. По-друге, потрібна людина, яка розбирається в тих документах, щоб вона подивилася, хто там і за що платив», – каже Людмила Філіпович.

Поспілкувавшись із самотньою страйкаркою, вирушаємо по коментар в відділ екології.

“В 70-х роках минулого століття там було побудовано невелику водойму і дамбу. В теперішньому проекті з благоустрою Сапалаївки жодного ставка немає, лише розчищення і заглиблення русла. Вона ж причепилася: «Колись там був ставок. Зробіть і тепер. Ставок був, тепер його не зробили, значить, гроші хтось привласнив». Туди їздили спеціалісти дивилися, що можна зробити. Підрахувавши всі витрати, була озвучена сума в 100 тисяч гривень, тому це нереально реалізувати. А вона просто собі вирішила, що там буде будівництво. А жінка хоче ставок, бо так було за її молодості”, - прокоментував ситуацію начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда.

Якщо вірити чиновникам, то зробити ставок з боку русла річки, неможливо, бо він в будь-якому разі буде замулюватись. Цього не робитимуть, адже для ставка потрібен новий проект і великі гроші. Щодо будівництва, то вона там неможливе, бо в прибережній зоні (25 метрів) не можна нічого будувати.

До слова, Людмила Філіпович — активна учасниця чи усіх мітингів та велелюдних акцій, які відбуваються у Луцьку.


 

 

Коментарі
27 Серпня 2015, 12:00
Саме цікаво, що акція коштувала 150грн
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром