Міська рада не хоче відновлювати приватні укриття

26 Серпня 2015, 17:46
2193

Чотирьом підприємствам відмовили у проханні взяти в комунальну власність три бомбосховища та одне протирадіаційне укриття.

Міський бюджет не має фінансів на відновлення і утримання цих приміщень. Про це стало відомо на засіданні постійної  комісії з питань торгівлі,  послуг  та розвитку підприємництва.

Свою  відмову депутати пояснюють неможливістю  фінансування цих  споруд з міського бюджету.  Адже три з представлених укриттєвих  приміщень (Луцька взуттєва фабрика, Луцький автомобільний ринок та ПП «Коба») є  повністю розкомплектовані і для приведення їх  у належний стан знадобиться чимала сума грошей.

 Одне з заявлених бомбосховищ («Теремно хліб»)  наразі у хорошому стані,  проте розраховане лише на 100 чоловік та  знаходиться у приватній власності. То ж гарантій,  що у разі необхідності населення зможе скористуватися укриттям немає.

«Зараз будівництво багатоквартирних  будинків передбачає облаштування там захисних  споруд. А от щодо вже наявних бомбосховищ,  то ситуація складна,  бо багато з  них  перебуває  у приватній власності та використовується не за призначенням.  За рік ми привели у належний стан 12 таких  приміщень,  ще 15 наразі є  конфліктними. Усі бомбосховища розраховані на укриття населення та забезпечення життєдіяльності протягом двох  діб», - повідомив начальник управління з надзвичайних ситуацій Луцької міської ради Юрій Кирилюк.

У Луцьку поширена практика використання бомбосховищ під складські приміщення і підприємці, які окупували ці об’єкти, не поспішають їх звільняти.  

 

 

 

 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром