Зі ста заяв, поданих через Інтернет, у РАЦСі зареєстрували одну

19 Серпня 2016, 18:18
2093 Джерело: grinchenko-inform.kubg.edu.ua

У луцькому РАЦСі уже майже рік можна реєструвати різні заяви онлайн. Здавалося б, чудове нововведення. Наприклад, подаєш заяву на одруження, не відходячи від комп'ютера, а до РАЦСу з'являєшся лише на урочисту частину у день одруження.

Про це йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

Через Інтернет можна подавати заяви не тільки на реєстрацію, а й на розірвання шлюбу, видачу повторного свідоцтва, внесення змін або ж доповнень, тобто все те, що входить у компетенцію відділів державної реєстрації актів цивільного стану.

Проте реалізувати у житті віртуальні зручності, виявляється, не так уже й просто. У Луцьку близько сотні осіб уже намагалися скористатися такою інтернет-послугою, але зробити це вдалося лише одній парі, яка подала заяву на реєстрацію шлюбу.

«Щоб подати будь-яку заяву, людям потрібно долучити скан-копії паспорта і поставити електронний підпис. Якщо такого підпису немає, то людина протягом трьох днів повинна з'явитися до РАЦСу, аби підписати заяву», – пояснює, як працює система онлайн-реєстрації, директорка Луцького РАЦСу Тамара Калинович.

Оскільки електронний підпис поки що не користується популярністю серед українців, то й послуга онлайн-реєстрації лишається доступною небагатьом громадянам.

Підготувала Наталка ПОЛІЩУК

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром