Чому в Луцьку активізувалися незаконні забудовники?

27 Травня 2015, 18:27
1961

Останнім часом в місті почастішали випадки незаконного будівництва. З цього приводу  лучани б`ють на сполох і в першу чергу вимагають пояснення від луцької мерії. 

Проблеми скандальних будівництв  на вулиці Стрілецькій, 27, проспекті Волі, 44 а, Соборності, 24, Молоді, 10 та багато інших розглядали під час сесії міської ради 27 травня. Більшість депутатів підтримали проект рішення про створення незалежної комісії, яка б детально вивчила ці питання і розібралася в ситуації до 10 червня 2015 року. В склад комісії ввійшли і мешканці проблемних будинків.

Зважаючи на це, люди впевнені: корінь проблеми не стільки в забудовниках, як в органах влади.

«Незаконне будівництво у нас триває вже більше 10 років. На це дала дозвіл заступника мера Лариса Соколовська. Скільки разів ми зверталися до неї з проханням пояснити, чому так відбувається. Але питання гальмувалося», - наголошують мешканці будинку на проспекті Молоді, 10.

Вони припускають, що хтось в мерії займається кришуванням таких справ, адже по-іншому гальмування процесу у вирішення цього питання пояснити не можна.

На вулиці Стрілецькій мешканці збунтувалися ще місяць тому.  Там замість обіцяного спортивного майданчика вирішили звести багатоповерхівку. Була навіть зустріч із забудовником та депутатами Луцької міської ради. Однак будівництво все одно триває. Вже майже готовий перший поверх багатоповерхівки.

Разом з тим, на проспекті Волі, 44 а, незважаючи на відсутність будь-яких дозволів на будівництво, і досі стоїть паркан та кіоск, де продають квартири. Хоч в міській раді вже давно обіцяли його знести.

На проспекті Соборності вже відома на весь Луцьк забудовниця Наталія Кушнір розпочала без укріплювальних робіт рити котлован під багатоповерхівкою, також зробила вікно у несучій стіні, поруйнувала підвал.

Щодо роз’яснення ситуації  ми звернулися в управління міської архітектури та містобудування.

"В компетенцію управління не входить призупинення будівництва. Так, ми надаємо дозволи. Але після перевірки державною інспекцією. В нашій компетенції немає функції контролю. Ми можемо тільки рекомендувати", - розповів заступник начальника Матвіїв.

І тут виникає проблема, з якою і пов`язують у міській раді активізацію незаконних будівництв.

Кабміном накладено мораторій на проведення перевірок Держінспекцією до 1 липня. Мовляв, законодавчі моменти.

«Тому в даному випадку ми не можемо порушувати закон і оперувати лише бажаннями мешканців, хоч і розуміємо проблему», - стверджує Соколовська.

 

                                                                                                                 Аріна Крапка

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром