33 квартал: мешканці обіцяють майдан проти незаконного будівництва

27 Травня 2015, 18:16
2179

Мешканці будинку № 24 на проспекті Соборності обіцяють влаштувати майдан, якщо місцеві посадовці не зупинять незаконне будівництво поруч з їх будинком.

Вони обурені діями забудовниці Наталії Кушнір, яка розпочала без укріплювальних робіт рити котлован під багатоповерхівкою, також зробила вікно у несучій стіні. Окрім того, вона самовільно під`єдналася до газової труби, в підвалі, який належить будинку, є кілька кабелів, які, ймовірно електрифіковані.

 

Лучани розповідають, що будівельні роботи розпочалися ще взимку.

«В лютому ми почали писати скрізь, куди тільки можна. Вимагати дозволи від забудовниці. Спочатку вона нас годувала обіцянками. Мовляв, дозволи у нас є, і все відбувається законно. Але коли ми вимагали їх показати, тоді зрозуміли, що їй показати немає що», - розповідає житель будинку Олександр Буряк.

«Кілька разів викликали міліцію. Склали протоколи. Але будівництво продовжувалося. Кілька днів підряд у Луцьку дощі, і ми боїмося, що будинок взагалі може обвалитися. Від таких робіт Кушнір уже тріщини на будинку», - обурюється чоловік.

Однак найцікавіше навіть не поблизу самого будинку, де є безліч мішків з піском, вириті глибокі ями та вже закладена навіть частина фундаменту, а в підвалі будинку, де є кілька кабелів, теж самовільно під`єднаних.

«Що це за кабелі і чому вони тут без погодження з мешканцями - незрозуміло. Але факт відомий: Кушнір намагається всіляко завершити розпочате».

Як з`ясувалося потім, під час наради у міській раді, Наталія Кушнір не має дозволів і на земельну ділянку. Тому до низки порушень додалося ще й це.

Щодо ситуації із незаконною забудовою висловилася і заступник мера. Лариса Соколовська зазначила, що наразі в місті активізувалися незаконні будівництва в місті у зв`язку тим, що Кабміном накладено мораторій на проведення перевірок щодо таких об`єктів до 1 липня.

«Я розумію, що ситуація критична. Тому  в даному випадку було б коректним створити комісію чи робочу групу, яка б займалася вирішенням цього питання», - наголосила вона.

У свою чергу мешканці запевнили: що якщо до кінця дня це питання не вирішать і не припинять незаконну забудову, тоді вони це вчинять самотужки.

«Ми засипемо цей котлован, якщо сьогодні під час сесії це питання не буде вирішено», - наголосили вони.

До слова, Наталія Кушнір вже неодноразово займалася незаконним забудовами. Зокрема, по вулиці Захарова, Соборності та інших. На зустріч з мешканцями у міській раді вона не з`явилася.

Під час сесії Луцької міської ради Микола Романюк направив доручення  департаменту ЖКГ, щоб якнайшвидше засипати котлован поблизу будинку.  Але для цього спочатку потрібно знести будівлю. Мешканці сподіваються, що це відбудеться сьогодні-завтра.

 

                                                                                                                        Аріна Крапка

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром