У дитячій поліклініці працює всього один хірург

16 Серпня 2016, 15:26
2924 Джерело: lutskmama.com

У Луцькій міській дитячій поліклініці не вистачає лікарів. Це зумовлює великі черги хворих та перенавантаження лікарів.

Намагались вирішити цю проблему під час виїзного засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови у вівторок, 16 серпня.

Як стало відомо, поліклініка обслуговує 35 484 дитини віком до 18 років.

Станом на сьогодні, хірургів та окулістів у закладі найменше. Навантаження на кожного лікаря дуже велике. До прикладу, лікарі-офтальмологи отримали перенавантаження 52% - 88%, а хірург – 162%.

Головний лікар закладу Оксана Лєщинська розповідає, що найбільша проблема у поліклініці з кадрами. Лікарі працюють понаднормово, а зарплатня не збільшується. Крім того, працівники хочуть мати відпустки, а замінити їх нема кому.

Голова комісії Алла Надточій знайшла ще один недолік у роботі закладу. Депутат зауважила, що система обслуговування поліклініки незручна. Для того, щоб пройти обстеження і отримати довідку, потрібно відвідати два приміщення закладу: на вулиці Чорновола,1 та на проспекті Волі, 3а.

«Є мудрі люди в депутатській комісії, є мудрі люди серед керівництва дитячої поліклініки. Давайте сядемо разом і напишемо алгоритм дій», - запропонував заступник міського голови Андрій Киця.

Члени комісії та Оксана Лєщинська погодились із пропозицією. Через кілька тижнів працівники закладу матимуть змогу висловити свої пропозиції депутатам.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром