Копи у посиленому режимі контролюють порядок на вулицях

16 Серпня 2016, 15:46
3105

Патрульна поліція Луцька залучила додаткові патрулі, аби слідкувати за безпекою дорожнього руху у місті.

Попри щоденну роботу патрульних, лучани не завжди дослухаються до поліцейських настанов та продовжують створювати аварійні ситуації. За сім місяців у місті Луцьку зареєстровано 149 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, під час яких 190 людей були травмовані, а 4 загинуло.

Найпоширенішими причинами ДТП, за словами поліцейських, є перевищення безпечної швидкості руху, перехід через проїзну частину у невстановленому місці, порушення правил маневрування і проїзду перехресть, а також керування транспортним засобом у нетверезому стані.

Тож, аби навчати водіїв та пішоходів і запобігати нещасним випадкам, луцькі копи проводять місячник безпеки дорожнього руху. З 8 серпня до 12 вересня на аварійних ділянках та в місцях концентрації ДТП патрулюють додаткові автомобільні екіпажі та піші патрулі.

У вівторок, 16 серпня, представники ЗМІ під час спільного патрулювання оглянули кілька небезпечних ділянок: Варшавський ринок, вулицю Єршова (Глобус) та Київський майдан.

Чи не найпроблемнішим місцем з великим скупченням транспорту є сумнозвісний Варшавський ринок. Саме його патрульні називають своїм головним болем, бо як би вони не працювали, порушників менше не стає. І причина тому – відсутність парковочних місць. Роз’яснювальні бесіди та штрафи не надто допомагають, бо на які тільки хитрощі не піде водій, аби залишити автівку поближче до ринку та уникнути покарання. Патрульні розповідають –  кожен водій знає, що без його присутності винести постанову працівники поліції не можуть. Тому за транспортом приходять, коли «мигалки» зникають з поля зору.

«На Варшавському ринку ситуація як завжди проблемна. Водії залишили транспортний засіб, тому зробити нічого не можемо.  Чекаємо на водіїв. Варшавський ринок завжди проблемний, бо немає місць, нема куди заїхати. Чекаємо, будемо проводити профілактичні бесіди, а якщо водії не будуть реагувати, то будемо виносити поставнови по правилах дорожнього руху», – коментує полісмен Володимир Дрогомирецький.

Він зазначає, що для більшої ефективності поліції потрібно і більше повноважень. Зокрема, наголошує полісмен, варто дозволити поліції виносити постанови без присутності водія. Не зайвим був би і давно обіцяний евакуатор.


Нагадаємо, що міський голова Микола Романюк мав надіслати лист до почесного громадянина Луцька та заступника керівника Національної поліції Олександра Фацевича, аби той посприяв в отриманні дозволу на використання евакуаторів в місті.

Самі ж порушники ставляться до напучувань полісменів без ентузіазму. На прохання прибрати автомобіль вимагають від полісменів парковку. Мовляв, буде куди поставити, то й не буду порушувати. До слова, штраф за зупинку на перехресті та під знак «зупинка заборонена» становить 255 гривень.


Жінка стверджує,  що залишили машину на 5 хвилин, а «ті бандити вже штраф виписують»
Жінка стверджує, що залишили машину на 5 хвилин, а «ті бандити вже штраф виписують»

Читайте також: у районі Варшавського ринку обладнають дві парковки на 25 та 11 паркомісць.

На Північному ринку ситуація не така напружена. Автомобілів тут менше і невдоволених водіїв також. Здебільшого патрульні слідкують за тим, чи паркують водії авто у відповідності до знаку та чи правильно переходять пішоходи дорогу. Попри те, що місця для автівок вистачає, ставлять їх як заманеться. Патрульні пояснюють, що згідно зі знаком ставити транспортний засіб потрібно боковими колесами до тротуару.


Неправильно припаркувалися і пішли за покупками
Неправильно припаркувалися і пішли за покупками

Ось так можна залишати автомобіль біля Північного ринку
Ось так можна залишати автомобіль біля Північного ринку

Проте найбільша проблема околиці – пішоходи. Навіть за наявності полісменів, вони вперто та впевнено ідуть перед автомобілями, не зважаючи на відсутність пішохідного переходу.


Вистачає пішоходів-порушників і на Київському майдані. Борються з ними полісмени також по-різному – проводять бесіди або виписують штрафи.

Нагадаємо, що штраф за перехід у непризначеному для цього місці становить 51 гривню. Його порушник має оплатити протягом 15 днів, адже після того, як зазначений термін пройде, платити доведеться у подвійному розмірі.



Андрій Раковець
Андрій Раковець

Командир першої роти Патрульної поліції Луцька Андрій Раковець говорить, що останнім часом кількість ДТП зросла. Тому патрульні роблять усе можливе, аби вчити водіїв та запобігати аваріям. Він стверджує, що підняття штрафів дещо змінило ситуацію, проте досі у місті небезпечними залишаються місця,  де є велике скупчення транспорту. Зокрема, перехрестя на вулиці Ковельській та територія поблизу Варшавського і Старого ринків.

Не забувають патрульні контролювати і нову зупинку навпроти «Там Таму». Речниця патрульної поліції Ольга Бузулук говорить, що власник кіоску погодився демонтувати зупинку і пообіцяв, що зробить це до середини вересня. Наразі ж полісмени продовжують слідкувати за тим,  щоб водії громадського транспорту не зупинялися на старому місці,  а пасажирам підказують, де потрібно чекати на транспорт.



Нагадаємо, що не зважаючи на те, що зупинку перенесли, люди вперто приходили на старе місце, де їх підбирав громадський транспорт. Тож згодом два екіпажі патрульної поліції влаштували інформаційну акцію біля колишньої зупинки навпроти «Там Таму».

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
17 Серпня 2016, 19:01
Так "інформаційна акція біля там таму" абалденна - просто, ні щоб зупинку демонтувати і поставити знак заборони зупинки то "охоронці правопорядку" - так звані, просто сідали службових авто протирали, до жодного громадянина навіть не підходячи,а коли напряму підходили люди питали учому справа,то просто відповідали що "їх там Поставили- той стоять"! Чудаки))))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром