Куди дивляться рятувальники: у місті є лише два офіційні рятувальні пости

16 Серпня 2016, 10:09
1916

У Луцьку є тільки два місця з рятувальними постами – на центральному пляжі біля річки Стир та біля Теремнівського ставка.

Про це Район.Луцьк розповів начальник відділу державного нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Руслан Яручик

Раніше ми вже повідомляли про різні думки рятувальників та очевидців трагедії, яка сталася під час фестивалю «Бандерштат». Тому Район.Луцьк відвідав рятувальні пости нашого міста і перевірив, чи є працівники на місці, та дізнався, які проблеми виникають під час роботи рятувальників. 

У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки є один рятувальний пост. Там працюють три рятувальники. Вони розповіли, що відповідають за частину річки Стир, яка обмежена попереджувальними табличками. 



Пляж нібито виглядає безпечно, проте рятувальники скаржаться на велику кількість водоростей та на роботу міської влади. Адже на зарослі очерету та загальну небезпечність водойми звернули увагу лише після трагічної смерті «бандерштатівця». 

«Ось водорості. Вони мають здатність обкручувати ноги. Навіть людина, яка вміє плавати, може дуже швидко втонути. 1-2 рази на тиждень трапляються випадки, коли ми встигаємо витягнути людину саме з водоростей», - розповідає один з рятувальників. 

Крім цього, існує проблема зі сходами, які ведуть до води. Нещодавно їх відремонтували, але результатів роботи вже не видно. 

На Теремнівських ставках ситуація краща. Рятувальник Влад розповів, що водойма чиста та безпечна. Відпочивальники інколи скаржаться на велику кількість сміття на пляжі, але цю проблему швидко вирішують працівники комунальних служб. 




Підготувала Юлія КАРМАНСЬКА
 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
16 Серпня 2016, 14:22
в рятувальників зарплата маленька ,хай поліція рятує
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром