Люди з нашого району: отець Миколай, будує храм у 33-му мікрорайоні

17 Серпня 2016, 13:09
4555

Отець Миколай (Савчук), який служить у нижньому Храмі святителя Луки Кримського та стежить за будівництвом верхнього храму, розповів, як люди ставляться до церкви у їхньому мікрорайоні.

Район.Луцьк продовжує знайомити лучан з обличчями рідного міста.

Цього разу до фотопроекту «Люди з нашого району» потрапив 48-річний священик, який розповів, чому очолив нову «районівську» церкву і що планують облаштувати у Храмі святителя Луки Кримського.


 

***

Живу на 33-му з 1994 року. Зараз я священик у Храмі святителя Луки Кримського. Нижній храм уже збудований, але ще не оздоблений. Там наразі проходять богослужіння, а верхній – ще будуємо. Парафія заснована 2006 року і я тут із самого початку.

***

Так вийшло, що навчався на історика, але владика Михаїл якось запропонував священство. Певний час був при соборі, а коли вирішили будувати церкву, то так як я живу у будинку поблизу, мені запропонували тут служити.

***

Коли вдасться повністю добудувати храм – сказати важко. Своїми силами потрохи справляємося. Тут маємо облаштувати храм-музей, щоб показати, як у нас було в 16 столітті. Вирішили зробити щось не лише для церкви, а й для історії.


 

***

Місце для церкви я не обирав. Коли прийшли до владики люди і попросили тут побудувати церкву, тоді вже вийшло, що очолив цю справу, як священик. Але мені в голову ніколи не приходило, що тут має бути церква.

***

Мешканці по-різному ставляться до цього храму. Дехто відвідує богослужіння, хтось приходить тільки по святах, а дехто взагалі проти церкви на цьому місці.

***

Мені особисто подобається жити у 33-му мікрорайоні. У нас тут другий центр Луцька. Є купа магазинів, супермаркетів, але менше загазованості, ніж на центральних вулицях. Крім того, в нас спокійніше. Хоча цим користуються різні нехороші люди. Якось на території нашої церкви було пограбування. Тобто тихим місцем користуються і злочинці.

 

Розмовляла Оксана ВЛАСЮК, фото Романа ДОМБРОВСЬКОГО

Читайте також: Люди з нашого району: Неля Дмитрівна, виховує у квартирі курочок

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
18 Серпня 2016, 13:48
Так ось хто завідує побудовою тої нікому непотрібної в спальному районі бандури. Це соціально непотрібне хобі потрібно переносити за місто, а на місці цієї гаргари краще побудувати щось корисне.
18 Серпня 2016, 14:44
Велика повага і шана таким людям як Отець Миколай. Зараз дуже мало справді вірних людей. а в цьому районі потрібна церква.
18 Серпня 2016, 16:45
Добавлю, що отцю Миколаю довелось бути на сході військовим капеланом. Поважаю цю людину за його добрі справи. Ну а власне щодо церкви, то собаки завжди гавкають, коли караван іде!
18 Серпня 2016, 16:55
Ну наприклад корисним буде ще один генделик (на місці, де колись була церква), або ще один магазин! Десь же дітям треба після школи купувати чіпси чи сухарікі любімі! Держава нічого не будує, бо немає за що. Бо деребан грошей ще ніхто не відміняв. А віддай землю в приватну власність, то ніякий бізнесмен не буде думати про користь для людей, дітей чи ще кого, а лише власну користь та власну вигоду.
18 Серпня 2016, 17:03
Ухти! "Соціально непотрібне хобі" це ж треба! А може "соціально непотрібне хобі" - це жити Максиму в цьому районі! Салюти під-час війни це класне хоббі! Бардак на всіх щаблях влади це класне хоббі! І вибори деб.. депутатів це також класне хоббі! Міняти щоразу шило на мило! ОЦЕ у нас класне хоббі! А от блядь прийобуватись до церкви це ще краще хоббіще інтернет-варнякачів! О ні це з любові написано! Може таким Максімчікам краще перенестись за місто де тихо і свіженьке корисне повітря! Екологічна їжа вам блядь піде на користь! І ніхто не буде мозолити очі зі своїми хрестами! На хуторі якраз ніякимх проблем з тим не буде!
22 Серпня 2016, 11:33
А чого немає фотки храму?
22 Серпня 2016, 12:33
Тому що ми розповідаємо у цій рубриці саме про людей, а не про будівлі. Для нас важливі люди та їхні думки, емоції.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром