Автоперегони в аеропорту поблизу Луцька: зібрали більше 155 тисяч гривень на потреби армії

25 Травня 2015, 17:33
2080

У Луцьку придумали креативний спосіб, як використати закинутий аеропорт в селі Крупа.

Оскільки відродити його справа примарна, то вирішили там організувати благодійні автоперегони на підтримку української армії.

Акцію «Старт для перемоги»  організували ГО «Автомайдан України» спільно з луцьким клубом streeter.ua. Під час заходу  вдалося зібрати 155 тисяч 908 грн.

 Показові заїзди любителів авто та мотоспорту  відбувалися серед початківців та професіоналів.

Для участі в автоперегонах потрібно було зареєструватися і внести суму – від 100 до 200 гривень, залежно від потужності двигуна автівки.

 Волонтер ГО «Автомайдан України» Віталій Гнатюк розповідає, що вони не очікували такої кількості людей на заході. Були навіть побоювання, що глядачів буде дуже мало. Незважаючи на те, що сил та енергії автомайданівці вклали неабияк багато.

« У цей захід ми вклали дуже багато сил і свого часу. Останній два дні перед змаганням наші хлопці тут ночували. Все облаштовували – монтували сцену, прибирали територію. І ми дуже щасливі тому, що людям це цікаво. І навіть якщо вони не ставили за основу допомогу армії, а лише відпочинок та участь у цікавому дійстві – все одно це плюс,- резюмував волонтер.

До слова, автоперегони в аеропорту відбуваються щорічно, однак цьогоріч кількість учасників та глядачів була значно більшою,  ніж минулого року – близько 4 тисяч людей, а учасників – 45.

В пік змагань територія аеропорту була переповненою. Люди прибували на своїх автівках, автобусах, які курсували із Київського майдану з 12 години дня. Дехто добирався авіть полями до аеропорту, щоб потрапити на дійство, тим самим порушуючи правила проведення заходу. Таких любителів охорона намагалася виловлювати, однак загалом все було спокійно та злагоджено.

Цікаво, що участь у перегонах взяли  різні автівки – від «Porsche» і до «Жигулів».

Перед початком перегонів можна було поспостерігати, як автолюбителі «готували своїх кралечок до перегонів». Ну а потім посмакувати переглядом.

Отримали перемогу  Porsche 944, Seat Ibiza та Lada «вісімка». Разом з тим, відпочиваючі мали можливість ознайомитися зі стравами української традиційної кухні. Влаштувати собі відпочинок на природі.

Опісля перегонів всіх чекала концертна програма за участю гуртів «Luchesk Band» і «Моторролла».

Паралельно з тим,  активістами ГО «Автомайдан України» спільно із журналістами відбувався підрахунок зібраних коштів.

                                                                                                                  Аріна Крапка

28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром