Центр: художники створили два гігантських графіті на стінах будинків

23 Травня 2015, 18:00
6524

Твори вуличного мистецтва з'явилися на будинках поблизу Галереї мистецтв (вулиця Лесі Українки, 26а) та біля гарнізонного військового госпіталю (вулиця Лесі Українки, 18).

Графіті виконали під час фестивалю Art Territory.

На стіні будинку біля Галереї мистецтв молодий вуличний художник з Луцька Андрій Кальков створив графіті з назвою «Душа міста». Це – малюнок з серії «Круговорот». Ключовим елементом робіт Калькова є спіраль – символ пізнання та один з найпопулярніших декоративних орнаментів.

Наш балкон і вікна кімнати мого сина Алекса виходять саме на графіті, тоум ми бачили Калькова в роботі. Дуже приємно, що тепер ми сусіди з цим мистецьким твором на стіні, що до того була нудна й буденна. Такі свіжі оновлення дарують нашоум місту молодечого духу і в сенсі інфораструктури це теж корисно - долучати неординарні ідеї до розвитку міста.  - Тетяна, мешканка будинку над мистецькою крамциею 

Інший малюнок має назву «Мироносиця». Нині це найбільший у Луцьку мурал (мурал-арт – мистецтво настінного живопису, відмінне від стріт-арту масштабністю зображення; в якості інструменту малювання використовується кисть або балон з аерозольною фарбою). Малюнок створила команда професійних художників Magic Art Group, які, окрім створення графіті, займаються ще й художнім оформленням інтер'єрів. 

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, пояснив, що «Мироносиця» – це образ жінки, яка символізує мир та спокій. Вона випускає з клітки голубів миру. Важливо, що роботу видно із вікон військового госпіталю. Цей позитивний малюнок допомагатиме військовослужбовцям швидше одужувати.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром