Звідки в голови Луцького суду квартира, машина та земля

08 Серпня 2016, 12:50
3485 Джерело: ar.volyn.ua

Голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський розповів, як він отримав майно та якими є джерела його доходів.

За 2015 рік він заробив всього 237 тисяч 727 грн, що становить суддівську зарплату голови суду. За місяць суддівська сім'я отримує близько 20 тисяч грн, – йдеться в публікації «Бідні» і «багаті» судді Луцького міськрайонного суду на ВАРі.

Інших видів доходів в судді немає. В дружини за минулий рік теж жодних доходів не вказано.

З майна суддя володіє земельною ділянкою площею 2400 кв.м. та квартирою в Луцьку площею 67, 5 кв.м. В непрацюючої дружини є квартири – 78, 6 кв.м. та 67, 5 кв.м. та гараж площею 19 кв.м.

В державному реєстрі речових прав на нерухоме  є у власності судді земельна ділянка в селі Боратин Луцького району, яку він отримав в лютому 2016 року.

Має суддя та його дружина і дві автівки.

Це «Шкода Октавія» 2007 року випуску та автівка дружини – «Тойота Корола» 2010 року.

На добровільне страхування в 2015 році суддя витратив 120 грн.

Голова суду Михайло Квятковський погодився прокоментувати джерела походження свого майна.

Як розповів посадовець, земельну ділянку в селі Боратин йому виділили ще десять років тому, однак дані внесли лише в 2016 році:

«Років десять назад була отримана земельна ділянка в Боратинській сільській раді. Я написав заяву і отримав землю. Документи були оформлені у всіх відповідних державних органах, про що було видано відповідні свідоцтва про право на цю землю. І декларації  скільки я не подавав, в мене ця земля була. Потім виявилось минулого року, що ця земля чомусь не внесена. Хтось не вніс в кадастр, оце що зараз він є. Але це не моя провина, тому що це не я вносив. А тому на підтвердження цього їм приніс свідоцтво своє і на підставі цього вони внесли тільки в  лютому про те, що маю землю, хоча її маю вже давно у власності відповідно на всі оформлені документи», – пояснив суддя.

Також Михайло Квятковський розповів, що одна  квартира виділена йому в 90-х роках міською радою безоплатно, а ще одну вони придбали в 2006 році за його та дружини кошти.

«Одна з квартир виділена Луцькою міською радою безоплатно в 1993 році. А потім приватизована на всіх членів сім'ї. Тому вона і моя, і дружини, і двох дітей, бо вони ще малолітні на той час були. Тобто ця безоплатно мені виділена. Одна квартира придбана за кошти нашої сім'ї. Документи, якщо потрібно найближчим часом, я теж можу надати. Дружина тривалий час займалася підприємницькою діяльністю. Відповідні довідки я зараз збираю і зможу надати. Вона мала у своїй власності кілька павільйонів на ринках «Пасаж» і поруч. Однак в 2005 році здоров'я не дозволило займатися цією діяльністю, то весь свій бізнес продала, за який отримала досить велику суму грошей. То ви хочете сказати, що я з дружиною, маючи вже під шістдесят років, стільки років пропрацювавши, навіть не мав змоги що-небудь купити?» – говорить суддя.

Також він додав, що останнім часом дуже багато громадських організацій та активістів цікавиться цим питанням і зазначив, що відкритий до будь-якого спілкування:

«Автомобілі ми теж придбали законно. Крім того, ви маєте розуміти, що коли дружина продала свій бізнес, ми ці кошти не витратили. За кордон ми не їздимо. По ресторанах не ходимо. Не маємо будь-яких дороговартісних речей. Живемо, як всі люди», – резюмував служитель Феміди.

Коментарі
08 Серпня 2016, 16:28
Злодій і хавбарик,верзе,як з дубав впав.Він,хоч сам вірить в те,що бреше.Скільки це буде тривати.Не сходиться видаток з прибутком,заберіть решту і крапка.Можливо інші будуть боятися. А так просто жах.Нема слів,остались одні глаголи.
08 Серпня 2016, 17:37
Михайло Семенович Квятковський висококваліфікований професіонал, порядна та чесна людина, яка користується заслуженим авторитетом у людей, які відносяться до юридичної спільноти, своїх колег - суддів, працівників суду, та громадян, які приймають участь у розгляді справ, які він вирішує. Тому, я переконаний, що на репліки таких "шарікових", на зразок "Інни", не варто навіть звертати увагу. Варто лише відмітити кількість граматичних і орфографічних помилок у "її" тексті, щоб зрозуміти рівень розвитку, освіти та культури виховання цієї людини.
08 Серпня 2016, 19:06
Тьфу навіть читати огидно, в нас що не судья, що не дупутат так у всіх жінка/сват/брат бізнесмен....<br/>А честного Адвоката прошу посприяти виділенню і мені 2400 кв.м. землі! А то дійсно почуваюсь як якісь лох шаріков...
08 Серпня 2016, 22:29
Дорогий лучанин , а що ти зробив для цього міста щоб тобі землю давати... дивна ти людина зароби і буде....
10 Серпня 2016, 03:43
заробив?)))) чи насудив?))) хоть би вже не ганьбились ....
10 Серпня 2016, 03:45
кому і скільки потрібно дати хабарів що б отримати і собі стільки землі простому токарю, <br/>все в цій країни прогнило...
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром