Драйвовий дух на проспекті Волі: такого Шевченко ще не бачив

24 Травня 2015, 20:00
2499

Майданчик під центральним корпусом Східноєвропейського національного університету на вихідних перетворився на спорт-арену: брейк-денсери, скейтери і баскетболісти дивували лучан своїми витівками.

Коли луцькі і ковельські юнаки грали баскетбол під хвацькі ритми гучних колонок, пританцьовували навіть малюки. 

Навіть коли в сутичці за вирішальний кидок, м'яч вискочив за межі поля, судді довелося дуже чемно просити малого, аби той дозволив продовжити гру. 

Вболівальники кажуть, що залюбки відвідували б подібні спортивні здибанки й надалі, а гравцям змагатися під музику прямо в цетрі міста відчутно сподоблось.

Університетський плац не втихав, а людей підходило все більше. Опісля гри екстримальні скейтери забрали всю увагу на себе, доки волонтери "Арт Території" почали розмальовувати тролейбус.

"Як на мене, то розвиток Луцька ніколи не буде повноцінним, якщо зациклитись лише на минулому і не взаємодіяти з субкультурами". - десятикласниця Дарія Ковальчук

 Організовувати подібні заходи - правильно і потрібно. Лучанам добре б знати, що в нас є не лише старі пам'ятки, що варті уваги, а й молодь в місті, а саме молодь є рушієм розвитку - другокурсниця Оля Смолярчук

1

Серед скейтерів, яких відзначили як кращих, не опинилось жодного волинянина: Арсен Якушев з Тернопільщини, Олександр Богуш із Нетішина, Паша Паламарчук зі Льова, Саня Смірнов і Андрій Черкасюк з Івано-Франківська.

А тим часом художники домальовували останні штрихи (дійство тривало на проспекті Волі під наглядом Кобзаря), а поціновувачі їхньої праці казали, мовляв, нашому місту не завадить мати таку окрасу. 

Волонтери, які працювали над яскравим рішенням, впевнені, що проїзд в такому транспорті підніматиме настрій навіть у годину-пік.

Натомість військовий Віктор-Микола Гаврилюк, який ще навчається на політолога, висловився, що хіпі-стиль виглядає гарно, проте Луцьк міг би відзначитись іще одним кольоровим тролейбусом, до прикладу, в історичному стилі. 

"Чому б не проїхатись поруч з монархом? Я б не проти. Тим паче. на тлі Замку і прилеглих пейзажів", - усміхнено зауважує парубок, коли нагадує про великий з'їзд європейських монархів (м. Луцьк, замок Любарта, 1429 рік).

Коли я цікавлюся ставленням вихованця пласту і нині солдата до фестивалю в Луцьку, він відповідає, що культуру потрібно розиввати багатопланово, особливо, коли триває війна на інформаційному фронті:
Коли я цікавлюся ставленням вихованця пласту і нині солдата до фестивалю в Луцьку, він відповідає, що культуру потрібно розиввати багатопланово, особливо, коли триває війна на інформаційному фронті:

 

Я згоден зі словами друга з нашого батальйону. Спостер каже, що слізьми і розсіюванням трагічних настроїв цивільні ніяк не зарадять тому, з чим стикнулася вся Україна. Зате усміхнені обличчя дітей, нова творчість митців, спортивні і музичні дійства - це все свідчить, що ми перемагаємо. Скоро я здам сесію і повернуся знову до боротьби. І, як людина до цього дійсно причетна, скажу: мені приємно буде згадувати Луцьк культурним і оптимістичним. - Віктор-Микола Гаврилюк

Відтепер містом курсуватиме тролейбус, який нереально сплутати з іншим, навіть якщо маєш поганий зір - активісти фестивалю "Арт Територія" освіжили рогатий транспорт життєствердним сонцем і гавайськими мотивами

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39