Лучанка звинуватила депутата міськради у «псевдогосподарюванні»

06 Серпня 2016, 14:48
2612 Джерело: facebook.com

Жителька Луцька Ольга обурена тим, на що перетворилася ділянка біля Стиру, на які депутат Луцької міської ради Микола Дендиберін вже багато років облаштовує футбольне поле.

Про це вона написала у п’ятницю, 5 серпня, у спільноті Збережемо древній Луцьк.

«Недавно дізналася, що ділянка лугу біля Стиру в районі Київського майдану ВЖЕ не входить в межі міського парку. Але цей луг був і, сподіваюсь, є власністю ГРОМАДИ? Ще як діти були меншими, я часто з ними ходила сюди,щоб подихати чистим повітрям серед зелені молодих берізок і пахучої бузини, скупатися, пограти у рухливі ігри на луговій траві, позагоряти...» - пригадує жінка.

«І ось сьогодні, після кільканадцяти літ, я знову спустилася від свого будинку вниз до річки – і була шокована тим, що там побачила! Склалося враження, що величезну ділянку лугу хтось нагло вкрав чи, по-сучасному, взяв в оренду, щоб сплюндрувати і не дати можливості лучанам проводити свій відпочинок на березі Стиру», - оборюється Ольга.

«Від жіночок, що є «моржами» і облюбували цю зручну ділянку біля води вже давно, дізналася, що то – «плоди» діяльності депутата міськради Миколи Дендіберіна. Вони сказали, що «цей спритний чоловік ВВАЖАЄТЬСЯ ПІДПРИЄМЦЕМ, «вибиває» державні гроші, мільйони (!), щось трохи робить (як от: спортивний майданчик у дворі ), але до кінця справу не доводить», - пише Ольга у своєму емоційному дописі.

«Вони ще жваво обговорювали питання про футбольний гурток на тому ж майданчику, яким керує пан Микола; кажуть: хто йому дозволив з дітьми працювати? Він же «нарваний», кричить, принижує тих дітлахів, мало не матом свариться, спілкується виключно російською мовою... А за заняття на цьому майданчику бере плату! І ще там часто тренуються дорослі гравці, напевно, також не безкоштовно. А куди йдуть ці гроші?» - риторично запитує лучанка.

«Але повернуся до лугу. Виникає запитання: чи правомірно пан Дендиберін встановив шлагбаум на замку на початку лугової стежини? Що то за гаражі стоять на лугу і чому саме там? чиї вони? чи платиться податок за використання землі? Хто оплачує ( і чи оплачує?) електроенергію і що вночі освітлюють ті ліхтарі?

НАВІЩО він розорав лугове поле, поруйнував довколишні зелені насадження, залишив ту руїну на споглядання і стоїть воно так там вже багато років, якщо не був впевнений в успіху задуманої справи - створенню футбольного поля з штучним покриттям за 20 метрів від річки, яка іноді виходить з берегів і розливається аж до дороги ?

НАЙБІЛЬШЕ ТРИВОЖИТЬ,ЧИ У НАЙБЛИЖЧОМУ МАЙБУТНЬОМУ НЕ СТАНЕ ЦЯ ПРИБЕРЕЖНА ДІЛЯНКА ПРИВАТНОЮ ВЛАСНІСТЮ - З ОГОРОЖЕЮ ПО ПЕРИМЕТРУ І ВЛАСНИМ ВИХОДОМ ДО РІЧКИ? В нашому місті і не такі чудеса трапляються...», - закінчила свій допис Ольга.

Наступного дня лучанка доповнила тему, переповівши свою розмову із Миколою Дендіберіним щодо ситуації, яка її обурила. Подаємо текст без змін:

«Зустріч з Дендіберіним, моїм сусідом, відбулася. Там же, біля Стиру. Перше, що я почула від нього, коли запитала, що тут, на лузі, діється, -«А вы кто такая? Я депутат горсовета!» і праве око в нього почало сіпатися», - пише жителька міста.

«Щоб довго не переоповідати цей неприємний діалог, озвучу лише найбільш яскраві його відповіді мовою оригіналу, тобто російською: «Я больше 30 лет здесь футбольное поле делаю», «На этом лугу,бл..., трава по пояс росла, а я перепахал, чтоб чисто было, мусорник для вас поставил», «В этих гаражах инвентарь для футбольного поля сохраняется и за свет я плачу», «А какое вам дело, что я тут делаю,бл...?» - після мого зауваження відносно бл...- він став слідкувати за мовою, але різко перевів тему розмови на інше – на двір , де ми живемо: Київський майдан 1-9.

«Почему вас интересует луг, а не интересует, кто будет за порядком во дворе следить? Все эти годы я со шлангом цветники поливал, мусор убирал – никто мне помогать не хотел, а я уже прекращу это дело – увидите, какой двор станет , пусть это ваше ОСББ теперь заботится».

НАЙГОЛОВНІШЕ – прозвучала така фраза: «Это не ваш луг, а МОЙ! И что хочу-то тут и сделаю. И сейчас деревья будем срезать над рекой, вон смотрите, какой пух летит с ив. И сгнивших много деревьев. все чистить надо. Ждем баржу, баржи нет, чтоб отвозила ... Я 30 лет хочу здесь футбольное поле сделать для взрослых , а для детей я во дворе сделал и они занимаются! И будет бесплатно все! Никто никакой платы и с детей во дворе не берет – это все слухи... и Интернет – это помойная яма...»

На запитання, чи має він відповідні документи, щоб робити те, «що він хоче» в заплавній зоні річки, відповів: «Все у меня есть! Идите в миську раду и спросите. И запишитесь на прием к Романюку, спросите, почему он денег на футбольное поле не дает?» И вообще, я теперь с вами даже разговаривать не буду! Я привык за все эти годы, что всем интересно, все лезут, в своем кармане деньги считайте…» - і т.д.

Я пішла звідти, пообіцявши переконатися,що підприємець-депутат місьради своє хобі втілює на законних підставах. І що виключно як ФІЛАНТРОП», - сподівається лучанка Ольга і обіцяє все ж поцікавитися у міській раді, на яких підставах депутат господарює на цій земельній ділянці.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром