Завокзальний: землі «Луцьктепла» віддали під житлову забудову

27 Липня 2016, 18:09
2284 Джерело: svidomi.org

Земельні ділянки на вулицях Арцеулова, 3б та Задворецька, 13а за добровільною відмовою ДКП «Луцьктепло» передали управлінню капітального будівництва.

Про це стало відомо під час засідання сесії міськради у середу, 27 липня.

Міський голова Микола Романюк розповів, що землі на вказаних ділянках наразі підприємство не використовує. Тому з’явилася потреба передати землі управлінню капітального будівництва із майбутньою житловою забудовою.

Поставити житлові будинки на території уже виявив бажання один із забудовників, голова правління ВАТ «Луцьксантехмонтаж  №536» Віктор Чорнуха. Побудувати споруди, які передбачають передачу квартир учасникам АТО, за словами мера, Чорнусі запропонував голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Втім депутат міськради Андрій Козюра поцікавився, чому пріоритет надають наперед визначеному забудовнику і запропонував включити земельні ділянки до тих, які продаватимуть на аукціоні. На що Віктор Чорнуха зауважив, що він не знає причин, чому голова ОДА звернувся саме до нього з проханням побудувати житло, яке передадуть учасникам АТО.

«Я не кажу, що вже є забудовником цієї ділянки. Але вважаючи на те, що ми жодного інвестора не обманули. Тому коли стоїть питання сумнівів, то у вас їх не повинно бути. Тому що ми гарантуємо квартири атошникам достроково», – запевнив Віктор Чорнуха.

У підсумку депутати підтримали проект рішення про повернення земель «Луцьктепла» у комунальну власність, проте хто саме забудовуватиме ділянку, вирішать за допомогою конкурсу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром