Як тепер реєструватимуть та голосуватимуть за громадські ініціативи

27 Липня 2016, 12:27
1657 Джерело: typical.if.ua

Віднині можна буде реєструвати лише одну ініціативу від одного мешканця, чітко описуючи ідею у межах 500 символів, а голосувати лише через систему ID-банкінгу.

Про це стало відомо у середу, 27 липня, під час сесії міськради.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що у процесі реалізації програми громадських ініціатив виникало багато неточностей і проблем. Тому вирішили внести зміни до системи голосування та вибору пропозицій. Тож протягом двох місяців працювала робоча група, яка складалася з представників громадськості та органів місцевого самоврядування.

За цей період часу провели десять засідань, на яких подали кілька пропозицій щодо змін у системі громадських ініціатив. Зокрема, відтепер ініціатора ідеї не обмежуватимуть у фінансовій частці, яку він бажає вкласти до втілення ініціативи. Якщо автор пропозиції захоче збільшити частку свого вкладу, то його не обмежуватимуть.

Незмінною лишається сума співфінансування з міського бюджету – 50 тисяч гривень. Описувати ініціативу необхідно чітко і зрозуміло у межах п’ятиста символів. Голосувати за ідеї тепер можна буде лише через ID-банкінг.

Тарас Яковлев також повідомив, що члени робочої групи вирішили збільшити повноваження і функції координаційної ради, яка обговорює ініціативи і вирішує, які із них варті голосування. Зміна полягає у тому, що ідеї обиратимуть за певними сферами, у яких місто найбільше потребує змін. У підсумку депутати підтримали проект рішення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром