Хочуть продати ще вісім квартир боржників за компослуги

26 Липня 2016, 16:54
3124 Джерело: priemka.by

У місті планують відчужити ще кілька квартир, власники яких боргують значні суми за комунальні послуги.

Про це перший заступник міського голови Тарас Яковлев розповів на оперативній нараді у вівторок, 26 липня.

Він зазначив, що станом на 1 липня борг за централізоване опалення скоротився,  проте незмінною лишається заборгованість за утримання будинків та вивезення сміття.

Він нагадав, що з метою покращення фінансового стану у квітні цього року була створена комісія зі стягнення заборгованості,  яка складається з 12 чоловік.

За час її діяльності у Луцьку вже відчужили одну квартиру у боржника. І хоч такі методи є крайніми,  непопулярними  та часто викликають осуд, у міській раді і надалі практикуватимуть відчуження житла у боржників.

Заступник мера розповів, що гроші після продажу квартири розподіляються між стягувачами, а суму, яка лишається, повертають боржнику.

Наразі у місті є 61 боржник, що винен за компослуги більше 50 тисяч гривень. Їх інформують відповідними листами щодо вживання заходів. Проте половина вищезгаданих боржників на повідомлення не реагує та продовжує накопичувати борг.

Тож наразі, зауважив Яковлев, йде мова про відселення 13 квартиронаймачів, житло яких не є приватизоване, у менші квартири. А також здійснюються роботи щодо відчуження 8 квартир, якщо це відповідатиме законодавству.

Міський голова Микола Романюк також зауважив, що не платять за компослуги саме ті люди, що мають фінансові можливості.

«Люди пенсійного віку платять,  а ті,  що мають можливість платити – ні. Ми хочемо збудувати гарну державу,  гарне місто, тому за послуги треба платити. Вся Європа так  робить, весь світ так робить», – зазначив Микола Романюк.  

Коментарі
27 Липня 2016, 00:55
тарасика
27 Липня 2016, 10:42
Гарно все розписано,тільки правляча партія до якої і належить пан Романюк вже останні соки вижимае з українського народу останні соки,займаеться свавіллям та беззаконням! Ви шановні місцеві царки незабувайте що в управлінський апарат поставила Вас громада - вона Вас і роздавить.З такими радниками та замами у Романюка остання каденція яку він можливо і недобуде!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром