Конякіна: мешканці виступають проти знесення тимчасової споруди

25 Липня 2016, 09:20
2077

Мешканці вулиці Конякіна вирішили оскаржити рішення виконкому про демонтаж тимчасової споруди підприємця, який майже два десятиліття утримує сквер та ігрові майданчики поблизу ТЦ «Слон».

Збори мешканців, які протестують проти рішення виконкому щодо знесення тимчасової споруди з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37,а (поблизу торговельного центру «Слон») відбулися 24 липня – повідомляє інформаційне агентство Волинські Новини. 

Під час зборів підприємець Сергій Климюк зауважив, що сквер облаштували на місці пустиря майже 20 років тому працею місцевих мешканців та підприємця. Він зауважив, що у разі демонтажу своєї торговельної точки не зможе утримувати сквер у хорошому стані надалі і без господаря зелена зона занепаде, або буде забудована чи відведена під автостоянку. Підприємець продемонстрував проект благоустрою земельної ділянки, затверджений на початку 2000-их років тогочасним міським головою Антоном Кривицьким, де позначені два торговельних павільйони, які нині планують демонтувати.

У заяві, під текстом якої підписалися сотні людей, йдеться про те, що мешканці оскаржують рішення виконкому Луцької міськради від 20 липня цього року «Про демонтаж тимчасової споруди з літнім майданчиком». Мешканці стверджують, що на майданчику, який розташований поруч зі спорудою, зручно відпочивати разом з дітьми та онуками. Поряд родина підприємців Климюків виростила сквер та облаштувала авто-вело містечко з ігровими майданчиками. Отже, мешканці багатоповерхівок, розташованих поблизу, просять, щоб підприємець працював надалі та доглядав за сквером та майданчиками, підтримуючи їх у належному стані. Вони просять скасувати рішення про демонтаж тимчасової споруди.

Серед аргументів, які лунали під час зборів, - побоювання того, що дерева у сквері міська влада знищить, а на ділянці розташують автостоянку чи торговельний центр. Присутні одностайно погодилися, що демонтувати існуючі тимчасові споруди підприємцю не потрібно. Депутат міськради Олександр Лазука просив надати якнайповніший комплект документів щодо земельної ділянки та споруд на ній.
Нагадаємо, що нещодавно виконком ухвалив рішення про демонтаж тимчасової споруди з літнім майданчиком, встановленої без правовстановлюючих документів.
Раніше рішенням міськради статус скверу надали зеленій зоні та ділянці, на якій розташовані торговельні об’єкти підприємця.

Своєю чергою, Сергій Климюк стверджує, що міськрада незаконно не продовжила термін оренди земельної ділянки площею 0,0191 гектара для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка, адже договір був автоматично пролонгований на 5 років.

Учасники зборів вирішили звернутися до міського голови, створивши ініціативну групу та відстоюючи свою позицію, а також провести повторні збори у понеділок, 25 липня, о 18.00.
 
Коментарі
25 Липня 2016, 19:09
Тупа маніпуляція - мешканців запросили за збори з приводу демонтажу тимчасової споруди і дитячого майданчика! І закиди - хочемо, щоб і надалі працював і доглядав не канають - підніміть зади від диванів і догляньте за ГОТОВИМ майданчиком, безмозгле стадо!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром