У жителів сіл біля Луцька заберуть «привілеї» містян

21 Липня 2016, 12:37
2934 Джерело: volyn24.com

Мешканцям прилеглих до Луцька сіл, які не йдуть на співпрацю з містом, заборонять користуватись такими благами обласного центру, як садочки, міські маршрутки з продовженим маршрутом, безкоштовне обслуговування в медзакладах.

Про це «Волинь24» розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Заступник луцького мера каже, що обласний центр з 1 вересня припиняє прийом заявок на відвідування дитячих садків від батьків дітей, які живуть за межами міста. В першу чергу це стосується тих населених пунктів, які відмовились від співпраці з Луцьком.

«У нас більше тисячі маленьких лучан стоїть в черзі до садочків і поки ми не задовільнимо їх потреби, приймати дітей з інших сіл ми не будемо. А на це можуть піти роки. Також ми розглядаємо варіант зміни схеми руху маршруток, які сполучають місто з селами. 

Відповідно до законодавства, ми зобов’язані організовувати рух тільки в межах міста, тому те, що маршрутки їдять і в села – це наша добра воля», - наголошує Сергій Григоренко.

Посадовець також запевняє, що з проханням вкоротити такі маршрути до міської ради неодноразово звертались самі ж перевізники, мовляв їм невигідно їздити у села. До того ж обслуговувати міжміські, приміські маршрути повинні обласні чиновники. Змінювати маршрути планують поступово, протягом кількох місяців.

Водночас посадовець наголосив на тому, що дітей, які вже навчаються у луцьких школах та садочках, звичайно, ніхто не виганятиме. До слова, зараз у міських дитсадках – 800 дітей з сіл, утримування кожної з яких міському бюджету минулого року обходилось в 11 тисяч гривень. У школах – 1200 сільських дітей. 

Усі ці «привілеї» міські владці планують забрати у мешканців тих сіл, які не захотіли ні приєднуватись до Луцька, ні співпрацювати з ним.

«Тим же селам, які підуть на співпрацю, ми максимально сприятимемо. Зокрема, це може бути ремонт окремих доріг, які з’єднують їх з Луцьком, відкриття філій ЦНАПу, відкриття фельдшерсько-акушерських пунктів або переобладнання існуючих, можливість для їхніх дітей відвідувати наші садочки, школи, музичні школи», - пояснює Сергій Григоренко.

«Зам» мера Луцька наводить позитивний приклад Смолигівської об’єднаної громади, яка заключила окремий договір на обслуговування в луцькій поліклініці.

«Всі розуміють, що найкраща медицина, освіта та інші речі в Луцьку, але більшість еліти сільської, яка живе біля обласного центру, хитрує. Династії князьків, які там є, хочуть мати вплив на нас через земельні відносини, але не хочуть йти на співпрацю з Луцьком. Гірка Полонка просила нас просто так підключитись до нашої каналізації, а ми їм відмовили. Жидичинська сільська рада минулого року відмовилась від об’єднання, а тепер просить маршрутку до ліцею. Ви ж самостійна громада, то показуйте це!», - наголосив посадовець.

«Луцьк цікавить земля для розвитку, щоб було де створити мікрорайон на 10 тисяч населення, поставити гіпермаркет чи якесь виробництво, тому що місто повинне мати перспективу», - додав Григоренко.

Коментарі
21 Липня 2016, 16:58
Цікаво. а Боголюби співпрацюватимуть? Бо ж там відділення лікарні. як туди їздити без міських маршруток? А якщо Тарасове не співпрацюватиме, то там не зупинятимуться? Чи як це має бути?
21 Липня 2016, 17:02
А жителі того Смолигова знають, що їх у луцьких поліклініках чекають?
21 Липня 2016, 17:02
І ще багато цікавих питань.
21 Липня 2016, 19:20
Пан Сергій щось "поплутав" На території Жидичинської сільської ради някого ліцею немає. Є тільки очисні споруди міста ЛУЦЬКА,які "ВОНЯЮТЬ" на всю округу в радіусі пяти кілометрів.Приїзжайте в гості пане Григоренко,ми зусрінем Вас хлібом і сілью,якщо ваш "коник" не погубить колес по вибоїнах,а разом оціните запах "паризьких" одеколонів.
22 Липня 2016, 19:22
Сергій, а відповідь дайте,коли в Луцьку запрацють вже діючі і збудовані підприємства такі як Пластмасовий завод, Електроапаратний завод,Автозавод,Приладобудівний завод, сотню добру гектарів вони займають,а люди без роботи сидять,особливо молодь. Чому немає інвесторів у вже збудовані підприємства? Нащо зазіхати на "чужий коровай"?
23 Липня 2016, 06:39
"Наша добра воля"."Наші садочки."і т/д і т/п.Просто жах.
24 Липня 2016, 04:10
а село Брище перестане приймати на полігон сміття з міста Луцька,і видно його будуть звозити до міської ради. Так би мовити сміття до сміття.
06 Листопада 2018, 13:23
Ого, яке злосне стало велике начальство, коли бачать як рушаться їхні плани на участки ))) Та майте якусь совість, залиште селянам щось!!! Якби на сьогодні всілякими шляхами не грибли під себе та своїх родичів землю то село так би від вас не відбивалося... Що не роздача участків то все луцькі династії !!! Не дуріть людям голови про високі мотиви, розбудови для села, гіпермаркети. Купа занедбаних місць в самому місті - прибирайтеся !
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром