«Комунізму і халяви за рахунок Луцька більше не буде», – заступник мера Сергій Григоренко

19 Липня 2016, 18:44
4532

Навколишнім селам пропонують або співпрацювати з міською владою та шукати спільну вигоду для міста і села, або не користуватися об’єктами міської інфраструктури і порядкувати на своїй території самостійно.

Про це в ефірі програми «Місто, як воно є» на радіостанції «СіД FM» розповів заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він наголосив, що потреба в розширенні міста є дуже нагальною. Проте нині земля коштує дорого, тому селяни не бажають впускати когось на свою територію.

«Багаторічні династії місцевих «князьків» в багатьох селах і депутатів, яких обирають з терміна в термін не хочуть приєднуватися, бо мають вплив на земельні відносини. Хоча з точки зору громади, до нас вигідно приєднатися, тому що прилеглі села не здатні самостійно організувати нормальне медичне обслуговування чи соціальне забезпечення», – зазначив Сергій Григоренко.

Наразі, за словами заступника мера, перемовини з різними селами знаходяться на різних рівнях. Поштовхом до діалогу стало прийняття рішення на сесії міськради про те, що з 1 вересня  у міські садочки до задоволення потреб лучан не прийматимуть дітей з навколишніх сіл.

«Минулого року нам одна дитина в луцькому садочку обходилася в 11 тисяч 200 гривень. Чому ми маємо приймати туди в збиток лучанам дітей з навколишніх сіл, що не бажають до нас приєднуватися і співпрацювати. Зараз майже 900 дітей з прилеглих сіл відвідують луцькі садочки, в той час як тисяча лучан стоять у черзі. Тому ми з першого вересня припиняємо прийом цих дітей у садочки окрім тих сіл, які погодяться  з нами співпрацювати», – розповів заступник мера.

Крім того, у міськраді думають над закільцюванням міських маршруток, аби вони мали змогу їздити лише в межах Луцька.

Наразі найінтенсивніший діалог щодо приєднання проводять з Прилуцькою сільською радою. Але сторони поки вирішили не поспішати з об’єднанням.

«Існує закон про співпрацю громад без об’єднання. Але ми налаштовані на позитив і на майбутнє приєднання», – зауважив Григоренко.

Тож заступник мера пропонує два варіанти для навколишніх сіл: або міська і сільська влада співпрацюють, або село функціонує окремо від міста, але самостійно створює собі об’єкти інфраструктури і не використовує луцькі.

«Комунізму і халяви за рахунок Луцька більше не буде», – підсумував Сергій Григоренко.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
19 Липня 2016, 22:04
Згідний на 100%
20 Липня 2016, 01:11
А мера виселити з Зміїнця
20 Липня 2016, 02:47
Григоренко-Голохвастов мабуть ще молодий , бо не знає скільки земель забрали у приміських сіл, без них Луцьк існував би в межах старого замку... А обєкт інфраструктри міста - очисні споруди знаходяться в селі Липлянах .... Не псуй повітря Сергійку.....
20 Липня 2016, 10:23
Це чучело явно загналось, дійде до краю, блоканути дорогу на звалище та прикрити краник на очисних. Для початку.
20 Липня 2016, 10:42
А сміття вивозять в СЕЛО Брище
20 Липня 2016, 12:27
Що тут скажеш молоде - дурне
20 Липня 2016, 13:33
А що робити тим батькам, які живуть в селі, а працюють (офіційно!!!) в Луцьку і податки з з/зп платять в МІСЬКИЙ бюджет? Цей олень задумувався, чи не дано?
20 Липня 2016, 13:56
Очисні в Липлянах відключити, сміттєзвалище в Брищі перекрити, заводи з працюючими селянами зупинити, хату і дачу мера та прихвоснів розібрати, картоплю в місто не возити. Класний план! :) Засреться і здохне дурачок!
20 Липня 2016, 14:45
Світло,газ ,воду в села відключить.....Транспорт до міста з сел не пускать...Працюючих з сіл у Луцьку звільнити...Школи та садочки тільки для міських.А картоплю і в Турціі закупимо............
20 Липня 2016, 16:30
А міських жителів за межі Луцька не випускати. Хай печуться літом в квартирах серед асфальту.
20 Липня 2016, 17:37
Дякую за турботу ..................................................
21 Липня 2016, 18:53
Якщо ж мешканці навколишніх сіл не побажають приєднуватися , не біда. Скільки в місті є аварійного житла - зносите , надаєте квартири в новобудовах і все. Думаю , що з своїми мешканцями краще домовлятися , як з незалежними.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром