«Питання про законність навіть не повинне стояти», – начальник містобудування про скандальне будівництво

18 Липня 2016, 17:16
2393 Джерело: ukr.media

Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк стверджує, що будівництво на проспекті Відродження є законним, питання можуть виникати тільки у дотриманні будівельних норм.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у понеділок, 18 липня.

Голова комісії Андрій Козюра нагадав, що на попередньому засіданні комісії депутати виявили невідповідність у документації. Зокрема площа майбутнього приміщення у декларації та в проекті відрізнялася.

Нагадаємо, що між будинками №47 та №53 на проспекті Відродження планують побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, проте мешканці сусідніх багатоповерхівок стверджують, що будівництво незаконне.

Проте Леонід Герасимюк зауважив, що питання законності забудови стояти не може, справа може стосуватися тільки дотримання будівельних норм. Натомість проектант Андрош Бідзіля розповів, що у генеральному плані міста і в плані зонування територій ця ділянка належить до зони багатоповерхової забудови. Тож десять поверхів будувати там можна.

Натомість Андрій Козюра зауважив, що мешканці суміжних будинків не поступляться своїми інтересами, тому забудовник повинен знайти спільну мову з майбутніми сусідами.  

«Я сумніваюся, що люди погодяться на багатоповерхівку під вікнами. Мені важко прогнозувати та передбачати, чи є порушення будівельних норм, чи відповідають документи нормам, чи ні. Але я переконаний, що ви маєте шукати спільну мову з мешканцями сусідніх будинків. Ми запросимо спеціалістів, які розбираються у будівельних нормах. Бо не політики і чиновники, які не орієнтуються у будівельних нормах мають робити висновки», – зауважив депутат.

Відтак на комісії доручили інспекції архітектурно-будівельного контролю зробити перевірку документації на відповідність нормам та стандартам. Виконати перевірку інспекція повинна до 25 липня.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром