Ветеранів: знайшли авто зі зброєю та боєприпасами

15 Липня 2016, 16:48
1737 Джерело: vikka.ua

Поліцейські знайшли в автомобілі «BMW 525» під керуванням 38-річного лучанина 2 пістолети та патрони до них й два корпуси гранат «Ф-1».

Про це повідомляє прес-служба поліції.

У четвер, 14 липня, близько 07:00 години під час здійснення патрулювання працівники патрульної поліції Луцька зупинили автомобіль під керуванням лучанина. У машині виявили зброю та боєприпаси.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Луцького відділу поліції та співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області.

Під час проведення огляду у дверцятах салону автомобіля поліцейські виявили 2 об’єкти, зовні схожі на корпус гранати «Ф-1».

«В ході огляду встановили, що один із об’єктів є учбовим корпусом гранати «Ф-1», який споряджений учбово-імітаційним запалом. Інший корпус запалом не споряджений, але за наявними ознаками може містити заряд вибухової речовини. Підтвердити чи спростувати дану версію можна буде лише після проведення відповідних експертиз. З метою забезпечення вибухобезпеки спеціалісти-вибухотехніки виявлені об’єкти належним чином вилучили та транспортували до кімнати зберігання вибухонебезпечних об’єктів», – зазначив начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Ігор Заболотний.

Окрім цього, під час огляду в салоні автомобіля поліцейські виявили та вилучили два пістолети марки «Stalker», «Еkol lady EL» та патрони до них. Зброю слідчі направили на дослідження до Волинського експертно-криміналістичного центру для проведення експертизи, яка визначить її походження.

Відомості за даним фактом зареєстровані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Триває слідство.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром